Du kommer förmodligen att tjäna fler miljoner i Tech än i Pro Sports

Du kommer förmodligen att tjäna fler miljoner i Tech än i Pro Sports

Med Super Bowl 51 2017 en dryg vecka borta blir fotbollsfans upphetsade. Fotboll, som alla pro-sportar, har mycket överklagande: Skicklighet, styrka och högar med kontanter är de viktigaste dragningarna. Och medan de två första fortfarande är obestridda pågår en ny studie från det personliga karriärsökningsföretaget Paysa efter den sista.

Så vilket drag har de bästa oddsen för att bli miljonär: vinna lotteri, bli proffs som idrottsman eller bli tekniker? Om du har läst titeln på den här artikeln kommer du inte att bli förvånad. Men här är översikten.

De slår båda att få en lotteri

Oddsen för att vinna lotteriet är en av 14 miljoner. Under tiden gör en av 659 spelare språnget från ett gymnasiet basebollag till ett proffslag, bara en av nästan 12 000 gymnasiebasketspelare gör detsamma, och för gymnasieelever på väg mot NFL får bara en av 4 233 i.

‚ÄĚM√•nga gymnasiebarn dr√∂mmer om att ta sig till NFL, MLB eller NBA, men verkligheten √§r att v√§ldigt f√• g√∂r det till proffsen – de flesta som bedriver en idrottskarri√§r inser aldrig den dr√∂mmen eller spelar i b√§sta fall en mer st√∂djande roll, ‚ÄĚSa Chris Bolte, VD f√∂r Paysa, i f√∂retagets blogginl√§gg. ‚ÄĚDe som g√∂r det m√∂ter verkligheten att deras tid och f√∂rtj√§nstpotential √§r begr√§nsad och till och med kan vara i fara p√• grund av skada. Samtidigt forts√§tter √∂ver en halv miljon ofyllda jobb inom teknik att forts√§tta fylla i alla sektorer av ekonomin, vilket g√∂r det till ett s√§tt b√§ttre att bedriva en ingenj√∂rs-, datavetenskap eller annan teknisk examen som kan lova samma eller √§nnu b√§ttre intj√§ningspotential √∂ver l√•ng tid. ‚ÄĚ

NBA-spelare har i genomsnitt en lön på $ 2 505, 720, medan MLB-spelare i genomsnitt är cirka 500 000 dollar. NFL tittar på 860 000 dollar. Men det finns en fångst: Den genomsnittliga sportkarriären varar bara några år. MLB-karriärerna är i genomsnitt 5,6 år, NFL-genomsnittet 3,5 och NBA-genomsnittet 4,8 år.

Ingenjörer har bättre odds

Från Paysa:

‚ÄĚDen genomsnittliga antagningsgraden vid ingenj√∂rsskolor √§r 63 av 100. Sex av tio ingenj√∂rsstudenter examen och 97 av 100 s√∂ker jobb.

Oddsen f√∂r att g√∂ra det som teknikingenj√∂r √§r d√§rf√∂r mycket h√∂gre √§n oddsen f√∂r att g√∂ra det inom proffs och de kan ocks√• vara mycket mer, s√§rskilt n√§r man t√§nker p√• att tekniska examina blir mer och mer tillg√§ngliga. ‚ÄĚ

En gång i en karriär är genomsnittet 40 år med en genomsnittlig lön på $ 125, 418, vilket ger en total vinstpotential på $ 5161623. Det går upp om du gör det till Facebook ($ 13,533,236) eller Google ($ 10,674,690).

Under tiden lägger du upp den genomsnittliga lönen och de genomsnittliga karriärlängderna i pro-sportnät som ger dig en relativt mindre pott: 2 912 000 dollar i MLB, 3 010 000 dollar i NFL och 12 027 456 dollar i NBA.

Men om du läser så långt ner, är chansen ännu bättre att en karriär inom teknik är något för dig: Du gillar helt klart matematik.