Du kommer inte att lyckas förrÀn du förstÄr bÄde produkten och kunden

Du kommer inte att lyckas förrÀn du förstÄr bÄde produkten och kunden

Du kan förbÀttra din produkt genom att identifiera dina framtida kunder och gÄ ut för att fÄ deras autentiska reaktioner.

För att bli en framgÄngsrik företagare med en banbrytande produkt eller tjÀnst Àr det bÀsta du kan göra lÀmna ditt kontor.

Jag vet det hÀr först: Det var först nÀr vi kom ut frÄn vÄrt kontor och började fördjupa oss i vÄra kunders problem att vi lÀrde oss att bygga en produkt som folk verkligen ville ha, inte bara en som vi kunde övertyga dem om att köpa. Det finns tvÄ viktiga steg i ditt företag dÀr du bör förÀndra din omgivning. SÄ hÀr fÄr du mest ut av dem nÀr det gÀller att fÄ din nya produkt frÄn marken:

FörstÄ kunden

Första gÄngen du bör byta ut din omgivning Àr nÀr din start bara Àr en idé. Du bör planera att lÀmna kontoret och gÄ dit dina framtida kunder Àr, sÄ att du kan förstÄ dem och bygga en produkt som löser deras smÀrtpunkter.

För att bygga ett bra företag mÄste du erbjuda minst en av dessa lösningar till dina kunder:

LÀgg till mer vÀrde Gör det som de redan gör lÀttare

Om du kan göra bÄda kommer du att köra hem.

NĂ€r vi grundade Adored försökte vi kontakta företaget pĂ„ ett rationellt sĂ€tt. Vi hade tagit ut kapital och anstĂ€llt ett team. Processen bakom vĂ„r första version av produkten var ganska enkel: Vi sa, ”HĂ€r Ă€r en fantastisk teknik, vad kan vi göra med den? Nu nĂ€r vi vet vad vi kan göra, hur kan vi bygga ett företag kring det? ”

Formeln fungerade. Vi hade skapat nÄgot vi kunde sÀlja. Men mÀnniskor stÀllde inte upp för det. Vi hade inte gÄtt tillrÀckligt lÄngt. Det finns en skillnad mellan forskning och nedsÀnkning: De flesta företag (inklusive mina) gör sin forskning, men de förbinder sig inte riktigt. Du kommer att sakna den större möjligheten om du arbetar pÄ problemets yta.

Vi anvÀnde vÄr produkt, fyrteknik, som ett sÀtt att stimulera konsumenter att gÄ in i lokala restauranger och barer. VÄr forskning berÀttade för oss att företag ville ha fler kunder och att denna teknik kunde möjliggöra det. Men vi hade bara repat ytan. Vi upptÀckte snabbt att dessa restauranger och barer inte ville anta en helt ny marknadsföringsteknik, oavsett hur unik. Vad de ville istÀllet var att förstÀrka den marknadsföring de redan gjorde. För dem var deras bÀsta form av marknadsföring ocksÄ den mest autentiska: deras svarta tavlor. De behövde bara ett sÀtt att exponera det arbetet för en större publik.

NĂ€r vi Ă€ntligen grĂ€vde djupt upptĂ€ckte vi att det fanns en passion och marknad – den glömda vĂ€rlden av svarta tavelkonst – som vĂ€ntade pĂ„ att bli knackad.

FörstÄ produkten

För att utnyttja en rörelse behöver du rÀtt produkt. Du vet bara att du har rÀtt produkt om du gÄr ut och fÄr den i mÀnniskors hÀnder. Det hÀr Àr andra gÄngen som jag kommer ut och ber om feedback.

Jag tillbringade mycket tid med mitt team pÄ kontoret och arbetade med vÄr nya verksamhet. NÀr vi var klara hade vi skapat en helt funktionell app. Men nÀr vi vÀl testat det ute i naturen var mottagningen medioker. Folk kunde se att vi hade en bra idé, men det framkallade inte den reaktion vi hade hoppats pÄ.

Detta var oerhört vÀrdefull insikt och gjorde det möjligt för oss att finjustera vÄr strategi framÄt. NÀr allt kommer omkring skulle vi inte ha fÄtt den feedback vi gjorde om vi bara hade gÄtt ut med en penna och papper. Och det faktum att vi hade tillbringat sÄ mycket tid och var sÄ investerade i appen fick oss att sÀlja det riktigt hÄrt. Vi gav allt, vilket rÀckte för att folk skulle köpa det, men inte bli kÀr i det. Ibland med en rak MVP investeras inte entreprenörer tillrÀckligt och de förvandlar produkten helt runt kundfeedback. Det Àr inte heller den bÀsta lösningen. Om du verkligen brinner för din idé men Àr öppen för hur den kan resonera mer, Àr du pÄ rÀtt vÀg att skapa nÄgot speciellt. Det Àr verkligen en balanshandling.

Dela produkten

Att dela produkten med mÀnniskor tidigt Àr ett bra sÀtt att mÀta reaktioner. Det Àr viktigt att övervaka hur mÀnniskor reagerar pÄ din produkt. MÀnniskor kommer alltid har saker att sÀga och förslag att göra, sÄ kom ihÄg att det kanske inte gÄr att integrera alla deras idéer i din produkt. En tarmreaktion pÄ din produkt Àr sÄ Àkta och anvÀndbar som den kan bli; det Àr dÀrför du mÄste vara fysiskt nÀrvarande för att bevittna deras reaktion.

Börja identifiera Varför det framkallade den reaktion det gjorde. Vad fick testare att Àlska det? Vad tycker de inte om? NÀr du kan identifiera dessa problem, som du bara kan göra genom att ha konversationer, kan du börja ta itu med dem och förbÀttra din produkt till det bÀttre.

LÀs mer om utveckling och design hÀr pÄ TechCo