Dubbel skärm Nubia-smartphone läckt ut på den kinesiska webbplatsen

Avatar for Fazeel Ashraf

En dual-screen Nubia-smartphone har läckt ut på den kinesiska webbplatsen TENAA. Detta kommer äntligen att vila rykten som vi hade hört i flera månader. Webbplatsen har listat många tekniska specifikationer. Det mest framträdande är att telefonen kommer att ha två skärmar.
Vi fick de första läckta bilderna av den här telefonen i slutet av juni. Telefonen fick ett inofficiellt namn på Nubia Z18S.
Telefonen har en TFT-skärm på framsidan och en OLED-skärm på baksidan. En annan sak som vi märkte är bristen på en selfie-kamera, vilket är oerhört idag. Detta innebär att användarna måste använda huvudkamerorna för alla selfie-relaterade uppgifter.
Det är imponerande att istället för att använda en e-bläckskärm eller en liten skärm, kommer Nubia-enheten (modellnummer NX616J) att ha en 5,1 tum (1520 x 720 upplösning) OLED-skärm. Detta är vettigt eftersom OLED-skärmar tenderar att vara batterieffektiva.
TFT-frontskärmen kommer att vara en massiv 6,26-tums skärm med en upplösning på 2280 x 1080. Lyckligtvis sägs det att telefonen har ett ganska anständigt batteri uppskattat till 3800 mAh. Vi måste se hur detta batteri håller i den dagliga användningen.
Det är dock sorgligt att den här telefonen inte har ett hörlursuttag. Personligen kan jag inte leva utan hörlursuttag, så jag kan inte vänta på att den här trenden ska dö.
Telefonen kommer att ha en okänd processor med 2,649 GHz. Det kommer troligen att vara Snapdragon 845 SoC. Telefonen har 6 eller 8 GB RAM och har 64 och 128 GB lagringsalternativ.
Från läckorna verkar det som om telefonen inte har något utbyggbart lagringsutrymme.
Den kommer dock att levereras med Android 8.1, som inte är den senaste versionen av Android. Förutom Google Pixel-telefonerna väntar andra telefoner fortfarande på uppdateringen. Så detta borde inte vara en dealbreaker för de flesta.
Det finns mycket kontroverser angående kamerorna på den här telefonen. Enligt TENAA kommer telefonen att ha två kameror; 24 MP och 16 MP.
Men det är oklart om telefonen kommer att ha dubbla kameror eller 16 MP selfie shooter och den andra är en bakre shooter.
Detta följer i linje med Nubia Z18: s 24MP + 16MP bakre kamerakombination.
Den läckta videon visar att telefonen har en dubbelkamerainställning, medan TENAA listar den som en selfie-kamera och en sekundär kamera. Vi måste bara vänta på telefonens officiella släpp innan vi gör några djupa påståenden.
Med den nyligen läckta videon och TENAA: s officiella specifikationer har hype kring denna telefon varit overklig.
Endast tiden kommer att visa om den bakre skärmen faktiskt är användbar, eller bara en gimmick för att skapa publicitet och mediefrågor.