Dunkin ‘Donuts varnar för att dess DD Perks-program kan ha hackats

Dunkin 'Donuts varnar för att dess DD Perks-program kan ha hackats

Trots den stora mĂ€ngd resurser som företag vanligtvis spenderar pĂ„ hackning verkar det som om vi inte ens kan gĂ„ nĂ„gra veckor utan att ett nytt företag ger ett uttalande om nĂ„gon form av sĂ€kerhetsintrĂ„ng. Det senaste offret i detta avseende verkar vara Dunkin ‘Donuts, med den rikstĂ€ckande kedjan som utfĂ€rdade ett uttalande tidigare idag om ett sĂ€kerhetsbrott som rör dess DD Perks-program.

Enligt uttalandet, en obehörig tredje part i slutet av oktober tillgÄng till information som rör företagets DD Perks program. Arbetsteorin för tillfÀllet Àr att den inblandade hackaren eller hackarna fick anvÀndarnamn och lösenord frÄn ett tidigare och orelaterat sÀkerhetsbrott och dÀrefter försökte anvÀnda nÀmnda anvÀndarnamn och lösenord för att komma Ät valfritt antal onlinekonton.

NĂ€r det gĂ€ller sĂ€kerhetsövertrĂ€delser verkar den aktuella Dunkin ‘Donuts-incidenten inte vara sĂ€rskilt allvarlig. Per företag begrĂ€nsades informationshackarna potentiellt till kundens för- och efternamn, e-postadresser, DD Perks-kontonummer och DD Perks QR-koder. Dunkin ‘Donuts vidarebefordrar att dess sĂ€kerhetsleverantör kunde stoppa de flesta av de obehöriga försöken att fĂ„ tillgĂ„ng till DD Perks-information.

Efter att ha varit medveten om övertrĂ€delsen beskriver Dunkin ‘Donuts’ uttalande vilka steg de tog nĂ€sta:

Vi inledde omedelbart en intern utredning och har arbetat med vÄr sÀkerhetsleverantör för att ÄtgÀrda denna hÀndelse och för att förhindra att denna typ av hÀndelse intrÀffar i framtiden. Som du redan vet tvingade vi en ÄterstÀllning av lösenordet som krÀvde att alla potentiellt pÄverkade DD Perks-kontoinnehavare loggade ut och loggade in pÄ sitt konto med ett nytt lösenord. Vi har ocksÄ vidtagit ÄtgÀrder för att ersÀtta eventuella DD Perks-lagrade vÀrdekort med ett nytt kontonummer, men behÄlla samma vÀrde som tidigare fanns pÄ dessa kort. Vi rapporterade ocksÄ hÀndelsen till brottsbekÀmpning och samarbetar med brottsbekÀmpning för att identifiera och gripa de tredje parter som Àr ansvariga för denna hÀndelse.

Företagets fullstÀndiga pressmeddelande om Àrendet kan ses hÀr.