Dyson grundare för att skapa elbilar och rÀdda jorden

Till dig Dyson entusiaster dÀr ute, nÀsta gÄng du dammsuger din matta eller slÀpper din 360 Eye Robot, tar grundaren av dessa maskiner elbilsindustrin.

Via Tweet och Facebook-inlĂ€gg meddelade Sir James Dyson till sina anstĂ€llda “att vi har börjat arbeta med ett batteri-elfordon pĂ„ grund av lanseringen 2020.”

Dyson

Sir James Dyson via dyson.com

I en intervju med The Street 2016 uppgav Dysons VD Max Conze att de fortsatte att arbeta med att utveckla starkare batterier, ”NĂ„gra av de tekniker vi arbetar med, till exempel solid state [batteries], Ă€r ett sprĂ„ng frĂ„n idag, och som all transformationsteknik Ă€r allt vĂ€ldigt utmanande arbete – om det var lĂ€tt skulle nĂ„gon ha gjort det redan. [Better batteries are] förmodligen ett av de mest betydelsefulla 21-talets tekniska genombrott som vĂ€rlden behöver, ”

Men vid den tiden visste vi inte att han möjligen antydde ett bilbatteri.

I sin adress var Dyson inte blyg för hÄllbarhet och sitt uppdrag för ren energi och luft. Han anser att det Àr företagets plikt att tillhandahÄlla lösningar pÄ detta globala problem.

”Stora bilföretag har lurat reglerna för ren luft. Som ett resultat Ă€r utvecklade och utvecklande stĂ€der fulla av smog-rapande bilar, lastbilar och bussar. Det Ă€r ett problem som andra ignorerar. I London dör nĂ€stan 9 500 mĂ€nniskor tidigt varje Ă„r pĂ„ grund av en lĂ„ngvarig exponering för luftföroreningar enligt en studie utförd av King’s College London. Det Ă€r vĂ„r skyldighet att erbjuda en lösning pĂ„ vĂ€rldens största enskilda miljörisk. ”

James Dyson tillkÀnnagav precis till @Dyson-anstÀllda att vi har börjat arbeta med ett batteri-elfordon pÄ grund av lanseringen 2020. pic.twitter.com/yUZNvIsYIi

– Dyson (@Dyson) 26 september 2017

Dyson uppgav ocksÄ att de redan har anstÀllt över 400 anstÀllda, inklusive ingenjörer och talanger frÄn fordonsindustrin för att rÀkna ut detta, och förbinder sig tvÄ miljarder pund till denna strÀvan.

Jag kan bara hoppas att deras konceptbil kommer att ha ett vakuumsystem inuti för att stÀda upp alla guldfiskknÀckare och hundhÄr som min familj lÀmnar. Det skulle inte suga.

LÀs mer om framsteg inom transport pÄ TechCo