Edtech Company EVERFI samlade 190 miljoner dollar under ledning av Bono’s The Rise Fund och TPG Growth

Edtech Company EVERFI samlade 190 miljoner dollar under ledning av Bono's The Rise Fund och TPG Growth

Edtech-företag EVERFI, den ledande leverantören av prenumerationsbaserad digital inlÀrning till K-12-skolor, universitet, företag, idrottsliga och ideella organisationer, meddelade att de har samlat in 190 miljoner dollar för att frÀmja sin vision för utbildningsinnovation.

Rise Fund och TPG Growth investerade 150 miljoner dollar, dÀr Main Street Advisors och Advance Publications deltog i rundan.

“EVERFI grundades pĂ„ tanken att vi skulle kunna utnyttja innovativ, digital utbildning för att engagera eleverna i nĂ„gra av landets mest otrevliga frĂ„gor – ekonomisk utbildning, förebyggande av sexuella övergrepp, arbetsplatshĂ€lsa, mĂ„ngfald och inkludering och mer”, sĂ€ger Tom Davidson, grundare och VD för EVERFI i ett pressmeddelande. “Genom denna investering frĂ„n The Rise Fund fĂ„r vi en partner som inte bara Ă€r intresserad av vĂ„r förmĂ„ga att vĂ€xa som företag, utan ocksĂ„ vĂ„r förmĂ„ga att ge verklig utbildning till alla elever, oavsett postnummer.”

Hittills har EVERFI certifierat över 16 miljoner elever i kritiska fÀrdighetsomrÄden och styr mer Àn 4200 partners i sina utbildningsinitiativ i alla 50 stater och Kanada.

Tidigare i Är lanserade EVERFI Campus Prevention Network, ett rikstÀckande initiativ frÄn över 1300 institutioner som Àgnar sig Ät att skapa sÀkrare, hÀlsosammare campusgemenskaper. Skolor över hela landet ombeds att ta ett löfte om att anta de högsta standarderna för förebyggande ÄtgÀrder relaterade till kritiska hÀlso- och sÀkerhetsutmaningar, inklusive sexuella övergrepp och alkoholmissbruk, och fortsÀtta att övervaka utvecklingen och effekterna av dessa initiativ.

VD Tom Davidson erbjöd ett roligt faktum om The Rise Fund och TPG Growth:

“The Rise Fund, som lanserades i december 2016, grundades av U2-sĂ„ngaren Bono, en vĂ€lkĂ€nd aktivist och en speciell partner med TPG Growth, Bill McGlashan, Managing Partner pĂ„ TPG Growth, och Jeff Skoll, en global entreprenör, filmproducent och effektinvesterare. ”

Dessa investerare ansluter sig till befintliga investerare Amazon VD Jeff Bezos, Alfabetets ordförande Eric Schmidt, Twitter grundare Evan Williams, och Allen och Company som en del av det vÀxande EVERFI-investerarnÀtverket.

Glassdoor erkÀnde nyligen EverFi som en av de bÀsta platserna att arbeta under 2017 och VD, Tom Davidson, som en av Glassdoors högst rankade VDar, vilket gav honom den 4: e bÀsta rankingen totalt bland VD: er som Àr erkÀnda i USA pÄ SMB-företag.

LÀs mer om edtech hÀr pÄ Tech.Co.