Effekten som automatisering har pÄ vÄrt samhÀlle

Effekten som automatisering har pÄ vÄrt samhÀlle

MĂ€nniskor har alltid lockats av saker som gör livet mer automatiserat, till exempel kaffebryggare med en timer, men ny teknik har definitivt fört saker till en ny nivĂ„. Även om vissa individer kan beklaga dessa förĂ€ndringar Ă€r faktum att majoriteten av dessa automatiserade alternativ hjĂ€lper till att lindra stress frĂ„n mĂ€nniskors liv. I vissa fall erbjuder de till och med förbĂ€ttrad livskvalitet för personer med funktionsnedsĂ€ttning.

Facebooks automatiska alternativa text Ă€r ett utmĂ€rkt exempel pĂ„ en ny teknisk utveckling som kan hjĂ€lpa de berĂ€knade 285 miljoner mĂ€nniskor vĂ€rlden över som Ă€r blinda eller har nedsatt syn. Även om den senaste Facebook-funktionen fortfarande justeras, ger den anvĂ€ndarna en auditiv förklaring av varje bild pĂ„ deras nyhetsflöde. Detta kan verka som en mindre prestation eftersom den anvĂ€nds pĂ„ en social medieplattform, men den lĂ„ngsiktiga potentialen Ă€r fantastisk. Dessutom har studier visat att personer med funktionshinder ofta upplever isolering och automatisk alternativ text hjĂ€lper dem att hĂ„lla kontakten med sitt sociala nĂ€tverk.

Den förarlösa bilen Àr en annan uppfinning som har potential att bli en spelvÀxlare för mÀnniskor vÀrlden över. Inte bara kan detta tÀnkbart erbjuda handikappade personer ökad autonomi genom att ge dem en mer tillgÀnglig transportform utan ocksÄ drastiskt kan minska trafikolyckor. NÀr allt kommer omkring, om nÄgon har fÄtt för mycket att dricka eller Àr extremt trött, kan deras förarlösa bil ta över. Det har skett ett par olyckor med dessa fordon, men de verkar fungera lika bra eller bÀttre Àn mÀnskliga förare i de flesta situationer.

Företagare kan ocksÄ dra nytta av automatisering för att minska sin arbetsbelastning samtidigt som de ökar vinsten. En av de tidigaste formerna av denna teknik Àr det automatiska svarssystemet. Alla har upplevt det, men vi tar ofta för givet att utan dessa system skulle det faktiskt vara mycket svÄrare att fÄ anslutning till rÀtt person. TÀnk ett ögonblick pÄ hur mÄnga telefonlogg som ett automatiserat system kan lösa. IstÀllet för att fÄ upptagna signaler eller röstmeddelanden kan systemet överföra ditt samtal till rÀtt person. Det kanske inte alltid Àr perfekt, men det Àr en enorm förbÀttring under vÀxlingsdagarna.

Även investerare och samlare har haft stor nytta av automatiserad teknik. MĂ€nniskor som hakar pĂ„ samlarobjekt frĂ„n eBay kan lĂ€gga in sitt högsta pris och lĂ„ta den automatiserade processen bjuda för deras rĂ€kning. Detta sparar tid och det hjĂ€lper ocksĂ„ samlare att undvika att göra ett utslag beslut att spendera för mycket medan de deltar i ett budkrig. Under tiden vĂ€nder sig investerare till automatiserade handelsalternativ som Investfly, som ocksĂ„ erbjuder ett enkelt sĂ€tt att automatiskt spĂ„ra upp- och nedgĂ„ngar pĂ„ aktiemarknaden. Detta gör det möjligt att dra nytta av solida investeringsavtal utan att vara bunden till aktiekortet.

Naturligtvis har det förekommit nÄgra ojÀmnheter pÄ den automatiserade vÀgen, och ersÀttningen av mÀnskliga arbetare med robotik och sjÀlvkassafiler har förstÄeligt vÀckt viss kontrovers. I slutÀndan mÄste samhÀllet hitta rÀtt balans mellan automatisering och gammaldags hÄrt arbete.

Det skulle vara skadligt att försöka bli av med alla former av automatisering eftersom mĂ€nniskor verkligen behöver teknik som hjĂ€lper dem att förbĂ€ttra sina liv. Det Ă€r dock helt klart möjligt att ta automatisering för lĂ„ngt. Om vi ​​till exempel skulle automatisera alla aspekter av vĂ„r dag skulle det finnas mindre behov av mĂ€nskliga arbetare, och mĂ€nniskor skulle ocksĂ„ bli mer stillasittande. Som ett resultat kan hĂ€lsa och vĂ€lbefinnande för mĂ„nga sjunka.

PÄ grund av detta Àr det viktigt för nystartade företag och entreprenörer att se till att de fyller ett lönsamt behov med automatisering istÀllet för att helt enkelt skapa nÄgot för att de kan. Lyckligtvis finns det mÄnga positiva applikationer för automatisering som fortfarande behöver undersökas, varav mÄnga Àr inom det medicinska omrÄdet. Genom att hitta rÀtt balans kan samhÀllet ha stor nytta av en mer automatiserad livsstil.

Bild av DesignMilk / Flickr