Emerging Tech Hubs kan ge startups en konkurrensfördel

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

I en 2017-studie av TechNet fann de att uppmuntra skapandet av dynamiska startups över hela landet kan skapa en miljon nya jobb per Är.

Studien visar att det gÄr kraftiga framsteg i ekonomin via smÄ och medelstora företag och nystartade företag. Denna accelererande entreprenörskap Àr ett tecken pÄ framsteg efter lÄgkonjunkturen utan att det gÄr att sakta ner.

FolkrÀkningsbyrÄn fann att nyetablerade företag skapar jobb snabbare Àn större företag och mÄnga av dessa jobb betalar över respektive medianlön i regionen. FrÄgan Àr, kommer dessa jobb att gÄ till Bay Area, eller hitta hem nÄgon annanstans?

”Startkulturen, som började i garage i Silicon Valley, har spridit sig över hela landet”, sĂ€ger Linda Moore, VD och koncernchef för TechNet. ”FrĂ„n Provo till Portland och Nashville till New Orleans lanserar entreprenörer nya satsningar i hopp om att de kan bli nĂ€sta stora sak.

”Startups som dessa Ă€r den ekonomiska motorn som driver jobbskapande. År 2014 skapade företag under de första fem Ă„ren av livet 2,2 miljoner jobb, medan företag Ă€ldre Ă€n fem Ă„r bara skapade 450 000 jobb. Det Ă€r anmĂ€rkningsvĂ€rt, och det betyder att om vi inför rĂ€tt politik för att stödja nystartade företag kan vi skapa en miljon nya, vĂ€l betalda jobb varje Ă„r. ”

Silicon Valley Competitiveness and Innovation Project (SVCIP) fann att mer Àn 7 600 Silicon Valley-invÄnare lÀmnade regionen till andra amerikanska stÀder. Dessa resultat visar ocksÄ att bostadspriserna pÄ bara ett Är ökade med 13 procent och hyrespriserna med 12 procent. Dessa faktorer, tillsammans med klÀttringstider i det alltmer överbelastade Bay Area, driver grundare och mÀnniskor som söker arbete i nystartade företag till nya stÀder.

TechNet listar följande tunnelbanestĂ€der som ‘Next in Tech’:

    Washington, DC Atlanta, GA Denver, CO Salt Lake City, UT Portland, OR Dallas, TX Raleigh-Durham, NC Worcester, MA Philadelphia, PA Nashville, TN

Dan Schoenbaum VD för Cooladata valde att flytta sin verksamhet till “Silicon Forest” i Portland, Oregon, pĂ„ grund av kostnaderna för att driva ett företag.

”SĂ„ mĂ„nga företagare och riskkapitalinvesterare stöter pĂ„ skyhöga kostnader, det jag kallar” talangkrig ”och ifrĂ„gasĂ€tter allvarligt om det Ă€r vettigt att starta företag i Bay Area, sĂ€ger Schoenbaum.

”Portland, OR, var en bra idĂ© för mina investerare och mig. För ett decennium sedan hade det varit mycket svĂ„rare att starta ett företag hĂ€r, men det Ă€r en annan historia idag. Fastigheter Ă€r en tredjedel av kostnaden för San Francisco, och det finns en fantastisk, vĂ€xande pool av talanger hĂ€r. Ett stort antal meritförteckningar vi fĂ„r Ă€r frĂ„n mĂ€nniskor i Bay Area eller östkusten som vill komma hit bĂ„de för livskvaliteten, men ocksĂ„ för den spirande, spĂ€nnande arbetsmiljön. ”

Andra företag har liknande problem: brist pÄ fart tack vare en övermÀttad marknad, oförmÄga att sÀkra A-spelare till en överkomlig lön, orimliga kontorslokaler med omfattande hyreskrav och mer. TechCrunch rapporterade att kontorshyrorna i San Francisco frÄn och med den 2 januari 17 överskred de i New York för att bli de dyraste i landet.

SÀrskilt för nystartade företag Àr förmÄgan att vara konkurrenskraftig nödvÀndig för att överleva, sÄ platser som Àr billigare med mindre konkurrens Àr exakt vad företag behöver för att fÄ fart och underlÀtta expansion. Det finns fÀrre miljarder dollar goliaths att konkurrera med i andra tunnelbanestÀder, och Àven om Silicon Valley kan förbli ett internationellt teknologihub, kommer nystartade företag att fortsÀtta att utnyttja de stora möjligheter andra tunnelbanestÀder som tÀvlar om sin verksamhet har att erbjuda.

LÀs mer om andra tekniska nav runt om i landet pÄ TechCo