En $ 10-dongel kommer att lösa iPhone 7s största problem, men inte din trasiga sjÀl

En $ 10-dongel kommer att lösa iPhone 7s största problem, men inte din trasiga sjÀl

Hej, hörde du? IPhone 7 har inget hörlursuttag! Visst, Apple inkluderade en Lightning-to-3.5mm-adapter i lÄdan, men det hjÀlper inte nÀr du vill ladda din telefon och lyssna pÄ musik samtidigt.

Ange en större, bÀttre dongel. ILDock Àr fortfarande en Kickstarter med mÄnga hinder att rensa, men om det gör det pÄ marknaden kan det vara den bÀsta lösningen hittills för hörlursuttagsproblemet. Naturligtvis sÀger det inte mycket.

MISS INTE: iPhone 8 Àr inte ens hÀr Ànnu och detaljer lÀcker om dess eftertrÀdare

UtgÄngspunkten för iLDock Àr enkel: det Àr en liten rektangel som Àr ungefÀr lika stor som ett par fjÀrdedelar som ansluts till Lighting-porten pÄ din iPhone 7. Den ger dig sedan en Lightning-port och ett 3,5 mm-uttag att ansluta till. Om du köper den större, mer dumma modellen fÄr du ocksÄ en USB-port och SD-kortportar.

Det imponerande med denna docka Ă€r hur billigt den sĂ€ljs för. PĂ„ Kickstarter förbestĂ€llning (som har nĂ„gra allvarliga försiktighetsĂ„tgĂ€rder – se nedan) gĂ„r det för $ 10, vilket Ă€r exakt $ 1 mer Ă€n den officiella Lightning-till-3,5 mm-jackadaptern frĂ„n Apple. Om projektet levererar (och i tid) Ă€r det en absolut stjĂ€lning.

Som sagt har jag vissa reservationer. Projektet lovar leverans i slutet av november. Med tanke pĂ„ att det inte har börjat tillverka Ă€nnu – och inte har pengar att göra det förrĂ€n Kickstarter slutar om fyra veckor, Ă€r det ett leveransmĂ„l nĂ„gonstans mellan “ambitiös” och “kommer aldrig att hĂ€nda.”

Ett pris pĂ„ $ 10 Ă€r ocksĂ„ oroande. Officiellt kommer Apple inte att sĂ€ga hur mycket det kostar att licensiera tekniken bakom sin Lightning-port, men rykten sĂ€ger att det kostar cirka 4 dollar per tillbehör. DĂ„ har du kostnaden för att faktiskt tillverka fodralet, hörlursporten, alla kretsar, frakt, Kickstarter’s cut och betala folket för att producera den hemska promovideoen. Jag kĂ€mpar för att se hur det kommer att göras för mindre Ă€n 10 dollar per enhet.

Det faktum att “lightening” -porten ocksĂ„ felstavas fyller mig inte heller med sjĂ€lvförtroende.

Hur som helst har dessa betÀnkligheter inte hindrat hundratals mÀnniskor att spendera tusentals dollar för att förbestÀlla donglar under det senaste dygnet. LÄt oss hoppas för deras skull, liksom den framtida sanningen för alla iPhone 7-Àgare, att iLDock drar igenom.