En annan textstrÀng som kan krascha Apple-enheter gör rundorna

En annan textstrÀng som kan krascha Apple-enheter gör rundorna
PSA: Apple-enheter stÄr inför en annan testbaserad bugg som liknar chaiOS och andra. En viss rad tecken som tas emot i ett meddelande frÄn Meddelanden, Mail och olika andra appar kan orsaka att iPhones, iPads, Mac eller Apple-klockor lÄses.

Tecknen som orsakar problemet bestÄr av den italienska flaggan emoji och tecken frÄn Sindhi-sprÄket. MacRumors konstaterar att fel verkar uppstÄ endast genom meddelanden som innehÄller strÀngen. SÄ att bara fÄ ett textmeddelande med det har ingen effekt, men en popup-avisering kommer att krascha enheten eller fÄ den att springa om.

Jailbreakers kallar det CaptureTheFlag i Apple r / jailbreak subreddit. AnvÀndare sÀger att textbomben först började cirkulera pÄ Telegram. Det har ocksÄ dykt upp i tweets, men upphovsmannen Àr okÀnd. Minst en jailbreaker har redan utfÀrdat en tidig fix, som finns pÄ hans Cydia-förvar.

Kolla in det hĂ€r! Ny textfel orsakar kraschar iPhones, men Apple fixade det i iOS 13.4.5 Beta – https://t.co/DnJzRS3Jkz pic.twitter.com/ANc0dWmC5d

– Jeff Butts (@clefmeister) 24 april 2020

Liksom andra buggar av denna typ som vi har sett, som chaiOS och Effective Power, skadar den skadliga texten inga permanenta enheter. Det Àr mer av en irritation tills Apple utfÀrdar en fix. Plus en gÄng hittat, trollar skrÀppostmeddelanden slumpmÀssigt och försöker orsaka kaos. Tack och lov sa en iOS-betatestare att han försökte replikera felet i iOS 13.4.5 andra beta, och det hade ingen effekt, sÄ lÀttnad Àr inte lÄngt ute.

Under tiden, eftersom felet bara verkar manifestera med aviseringar, bör avaktivera alla aviseringar eliminera problemet. För att göra detta pĂ„ iOS, gĂ„ till InstĂ€llningar> Stör inte och slĂ„ pĂ„ strömbrytaren. Som standard tystnar samtalen ocksĂ„. Om du vill att samtal ska komma igenom, blĂ€ddra ner till “TillĂ„t samtal frĂ„n” och stĂ€ll in det efter dina önskemĂ„l.

Stör ej instÀllningarna för macOS finns i SysteminstÀllningar> Meddelanden. Stör ej finns i vÀnster sidofÀlt. För watchOS Àr Stör ej instÀllt pÄ att spegla din iPhone-instÀllning som standard, men om du behöver komma till den, gÄ till Watch-appen pÄ din iPhone. GÄ till instÀllningarna AllmÀnt och Stör ej precis under flygplanslÀget.