En entreprenörs historia om att springa och bli rebell

Företagare stÄr inför oÀndliga utmaningar. Det lÄter kanske kliché men det Àr sant. Varje företagare kommer att resa vÀldigt annorlunda, men förvÄnansvÀrt liknande resor och stöter pÄ misslyckande, stress, framgÄng och spÀrrar under vÀgen. Detta innebÀr att en entreprenör mÄste ha mer Àn motivation, men ocksÄ stark kÀnslomÀssig intelligens, mÀnniskors fÀrdigheter och ledarskapsförmÄga för att uppnÄ sina mÄl. Mer Àn nÄgonting Àr uthÄllighet och uthÄllighet ofta ett vanligt inslag bland entreprenörer, eftersom de oftare Àn inte kommer att driva sig bortom sina egna upplevda grÀnser. Trots allt:

”Livet Ă€r ett maraton,” sa Sandy Naidu.

NÀr det gÀller Sandy Naidu, grundare av WebileApps, han liknar livet som entreprenör med det att springa maraton. Naidus uttalande Àr sÀrskilt passande, eftersom han inte bara Àr en ung entreprenör utan ocksÄ har avslutat ett maraton i alla 50 stater och 7 kontinenter inklusive Antarktis. I sjÀlva verket Àr Sandy för nÀrvarande den yngsta personen i vÀrlden som gör det.

”NĂ€r du Ă€r ung har du sĂ„ mycket energi att göra det hĂ€r, du tror att du Ă€r oövervinnlig. Det som kör maraton har lĂ€rt mig Ă€r att tĂ„lamod Ă€r nyckeln. Du kanske inte uppnĂ„r vad du vill omedelbart. Du kanske inte heller har planerat specifikt för det eller vet allt du behöver veta för att uppnĂ„ det mĂ„let, men du kan inte ge upp lĂ€tt, sĂ€ger Sandy.

Som de flesta företagare följde Sandy inte nÄgon form av strukturerad vÀg att leda sina egna företag. Hans erfarenhet bygger pÄ försök och fel, sjÀlvutbildning och passion, vilket speglar hur han kom in pÄ lÄngdistanslöpning. Först började han springa för skojs skull. SÄ smÄningom blev hans spring en ursÀkt för att utforska nya platser, resa och utmana sig sjÀlv. Det Àr samma mentalitet som Sandy tillÀmpar pÄ bÄde hur han arbetar och lever, en balans mellan passion och uthÄllighet.

Den första milen

Som ung pojke vÀxte Sandy upp för att vara nedsÀnkt i skolastudier. Han fick bra betyg, lyssnade pÄ sina förÀldrar och följde igenom sin förvÀntade checklista.

”Det finns mer i livet Ă€n att bara lyssna pĂ„ förĂ€ldrar och fĂ„ bra betyg. Jag fick dem, men det var inte det jag var nöjd med mest, sĂ€ger Sandy. “Det var alltid detta lilla obehag, inte att jag ville ha roligare Ă€n att fĂ„ bra betyg, men jag lĂ€ngtade efter nĂ„got annat.”

Efter att ha fÄtt sin magisterexamen började Sandy fÄ lite frihet, men arbetade 9-5 innan han bestÀmde sig för att följa sin egen vÀg. Först höll traditionella begrÀnsningar Sandy pÄ en plats pÄ östkusten. Mellan hyra och rÀkningar gjorde han vad mÄnga företagare gjorde först, vilket hade ett sidoprojekt.

“Du mĂ„ste tempo sjĂ€lv. För företagare? Det Ă€r samma. Att ha emotionell intelligens och springa maratonlopp ger dig den psykologiska fördelen. Du tappar inte ditt fokus, sĂ€ger Sandy. ”Löpning har lĂ€rt mig mycket, och det förĂ€ndrade min livsstil. Först brukade jag gĂ„ för fort i början av att inte Ă€gna uppmĂ€rksamhet Ă„t att Ă€ta, sova osv. Allt spelar in. Jag blev mer medveten om vad jag gör. ”

Innan Sandys första metaforiska mil var komplett som företagare gjorde han mÄnga misstag. Han pressade sin kropp bortom vad den var förberedd för, allt medan han körde ett maraton varje mÄnad och inte lÀt sig ÄterhÀmta sig. Men han gav aldrig upp och fortsatte att sÀga att han ville ge det ett försök till.

“Du har en idĂ©, du tĂ€nker,” hej, vi kan fĂ„ det gjort. ” Inom entreprenörskap verkar allt enkelt och alla verkar vara pĂ„ samma sida, men nĂ€r företaget vĂ€xer blir nĂ„got sĂ„ enkelt som ett telefonsamtal komplicerat. Det Ă€r dĂ€rför det Ă€r sĂ„ viktigt att ha en vision och hĂ„lla fokus. ”

Pushing The Limits

Sandy N vilddjuret

Entreprenörer passar vanligtvis inte traditionella formar nÀr det gÀller affÀrer, Àn mindre sociala normer. Balans i arbetslivet? Mer som integration mellan arbete och privatliv. Sandy, det en gÄng studerande barnet som alltid lyssnade pÄ sina förÀldrar, drev inte bara sitt fysiska jag till grÀnserna genom att springa ett maraton varje mÄnad, han drev sitt professionella jag genom att grunda ett företag. Han blev en rebell. Det lÄter kanske inte sÄ mycket, men den största utmaningen och katalysatorn som fick Sandy att driva förbi 9-till-5-livet flyttade till San Francisco.

“Detta var ett av de största besluten i mitt liv: Att sluta jobbet, flytta, det Ă€r inte lĂ€tt”, sĂ€ger Sandy. ”Jag litade pĂ„ vĂ€nner och mina kusiner under vĂ€gen. Att inte veta var ditt nĂ€sta öre kommer ifrĂ„n var stressigt. PĂ„ östkusten var det Ă€nnu svĂ„rare. I San Francisco bryr de sig inte lika mycket, om du Ă€r pĂ„ kontoret, bĂ€r kostymer eller har ett rent rakat ansikte sĂ„ lĂ€nge du fĂ„r jobbet gjort. Nu nĂ€r jag tĂ€nker tillbaka lĂ„ter det lĂ€tt, men det Ă€r det inte, sĂ€ger Sandy. Det Ă€r en kombination av saker som gjorde besluten enklare, men jag kĂ€nner mĂ„nga vĂ€nner som vill göra vad jag gör, och det Ă€r inte ett enkelt beslut. ”

Precis som i affĂ€rer fortsĂ€tter Sandy ocksĂ„ att driva sig sjĂ€lv som en löpare. Även om han alltid var dedikerad lade han aldrig mycket tonvikt pĂ„ sin takt, det Ă€r tills nyligen.

“Löpning Ă€r en del av min livsstil nu, och mitt nĂ€sta mĂ„l Ă€r att springa ett maraton i varje land”, sĂ€ger Sandy. ”För tillfĂ€llet fokuserar jag pĂ„ att förbĂ€ttra min takt för att kvalificera mig till Boston. Jag har haft riktigt bra dagar, och jag kĂ€nner att jag har mer tempo i mig, sĂ„ nu driver jag pĂ„ det. Även om “Boston Qualification” i början var min första motivation att fortsĂ€tta springa, insĂ„g jag snabbt att jag ocksĂ„ gillade att resa och att springa blev en ursĂ€kt för att resa. Nu nĂ€r jag Ă€r klar med att driva staterna och kontinenterna Ă€r jag tillbaka till det som fick mig igĂ„ng. För mig Ă€r passion en pĂ„gĂ„ende resa lika mycket som jag har energi. Fingrarna korsade att jag skulle bli lika entusiastisk ”med det hĂ€r nya mĂ„let.”

Korsar mÄllinjen

Sandy N

Det finns en gemensam mentalitet mellan löpare, kanske mer ett skÀmt Àn nÄgonting. För varje lopp, för smÀrtan som uthÀrdas, finns det en nivÄ av ogillar som bygger innan man korsar mÄllinjen. Men nÀr loppet Àr över försvinner motviljan omedelbart och du Àr redo att börja förbereda dig för nÀsta utmaning. Oavsett om ett personligt rekord uppnÄddes eller helt enkelt var för slutförande, handlar det om att hÄlla fokus.

“Jag gör inte bara saker för att det Ă€r snyggt eller modernt”, sa Sandy. ”Jag vill inte göra saker eftersom det Ă€r en checklista. Jag dricker inte, och till och med pĂ„ fredagskvĂ€llen skulle jag vilja gĂ„ ut men jag mĂ„ste vakna tidigt pĂ„ morgonen pĂ„ lördag för mitt lĂ„nga lopp. Det Ă€r inte lĂ€tt, och jag vill inte lĂ„ta det lĂ„ta lĂ€tt. Men det handlar om att hĂ„lla fokus. Jag Ă€r en mĂ„linriktad person. Jag har alltid den hĂ€r konversationen i min egen hjĂ€rna. ”

Sandy fortsatte med skĂ€mt att han ibland kĂ€nner att han har en splittrad personlighet, argumenterar, debatterar, har samtal med sig sjĂ€lv. “Vad sĂ€ger Sandys hjĂ€rna och vad sĂ€ger Sandys hjĂ€rta?” SĂ„ han skriver ner saker för att bestĂ€mma vad han ska göra, vad han vill göra och naturligtvis vad han ska undvika. Detta gör att han kan hĂ„lla sig fokuserad pĂ„ mĂ„len framför honom.

”Varför gör jag det hĂ€r? Jag vill leva livet som jag vill leva det. Att stĂ€lla dessa frĂ„gor hĂ„ller mig fokuserad. ”

NÀr det gÀller löpning och entreprenörskap Àr Sandy i allmÀnhet ocksÄ mycket tuff mot sig sjÀlv.

”Jag har ett mĂ„l, en dröm och visste inte hur mycket som behövs för att uppnĂ„ det. Jag började springa för att jag ville kvalificera mig för Boston. Jag visste inte vad det skulle ta och jag var vĂ€ldigt naiv. Jag hade ingen referens. Ibland mĂ„ste du uppleva saker och gĂ„ igenom det för att förstĂ„. Jag gjorde mina egna rookiefel. ”

För Sandy började han inledningsvis som solo-löpare, men fann att grupplöpning hjĂ€lpte honom mest. Han började springa med vĂ€nner och det drev honom framĂ„t. Han tror pĂ„ “Pack of Power.” Precis som han gjorde med trĂ€ning för ett maraton, lĂ„ter hans grundare och nuvarande team hans arbete frodas.

”Du mĂ„ste vara snĂ€ll mot dig sjĂ€lv och ge dig sjĂ€lv tillstĂ„nd att göra misstag, men inte upprepa dem. Var selektiv vem du lyssnar pĂ„ eller ta rĂ„d frĂ„n. Jag Ă€r inte gift och jag Ă€ger inte bil eller hus. Alla dessa typiska checklistaobjekt, sĂ€rskilt nĂ€r du Ă„ldras, Ă€r det vĂ€ldigt svĂ„rt att sĂ€ga nej till dessa saker och hĂ„lla fokus. Du mĂ„ste göra dig och vara du. LĂ„t dig sjĂ€lv göra misstag och fortsĂ€tt lĂ€ra dig och Ă€lska dig sjĂ€lv att gĂ„ framĂ„t. ”

Den hÀr funktionen Àr en del av en pÄgÄende serie för att visa korrelationerna mellan entreprenörer och uthÄllighetssporter (idrottare), med ett sÀrskilt fokus pÄ dem som fortsÀtter att driva sig till sina grÀnser. HÄll dig uppdaterad om ytterligare funktioner, intervjuer med de mest populÀra teknikerna och plattformarna för dessa idrottare och en nedladdningsbar version med exklusivt innehÄll under de kommande veckorna.