En hacker hÀvdar att Mark Zuckerbergs Facebook-sida kommer att raderas i söndags (Uppdaterad)

Avatar for Amnah Fawad

Ganska stort krav, eller hur?

Enligt Bloomberg kommer en indie-taiwanesisk hackare Chang Chi-yuan att gÄ live denna söndag och försöka hacka Zuckerbergs Facebook-sida. Den berömda Taiwan-hackaren vill ta bort Zuckerbergs Facebook-sida.
Zuckerbergs sida har hackats tidigare. 2011 lyckades en hackare med att hacka in pÄ sidan och gjorde en statusuppdatering som sa:
”LĂ„t hackingen börja: Om facebook behöver pengar istĂ€llet för att gĂ„ till bankerna, varför lĂ„ter inte Facebook sina anvĂ€ndare investera i Facebook pĂ„ ett socialt sĂ€tt? Varför inte förvandla Facebook till ett “socialt företag” som Nobelprisvinnaren Muhammad Yunus beskrev det? Vad tror du? # hackercup2011 ”.
”SĂ€nder radering av FB-grundare Zucks konto”, Sa hackaren till sina 26 000 följare. MĂ„nga framgĂ„ngsrika försök har gjorts tidigare för att hacka data frĂ„n olika sociala mediasidor. Vad som gör detta pĂ„stĂ„ende unikt Ă€r idĂ©n att göra det i en “live-sĂ€ndning”.
”Jag vill inte vara en riktig hackare, och jag vill inte ens vara en hackare alls. Jag Ă€r bara uttrĂ„kad och försöker dabla sĂ„ att jag kan tjĂ€na lite pengar, ”sade Chang i sitt senaste inlĂ€gg.
Under de senaste Ären har nÄgra av de stora dataintrÄngen Àgt rum. Vare sig det Àr DoorDashs senaste intrÄng eller Russian Grid-hacking, hela online-systemet Àr sÄrbart för attacker. Det finns ocksÄ program som erbjuder hackare för att ta reda pÄ sÄrbarheterna och kryphÄlen i systemet.
Changs senaste inlÀgg har skapat mycket hype över internet pÄ bara nÄgra timmar efter inlÀgget. Ingen frÄn Facebook-teamet har svarat pÄ inlÀgget Ànnu. LÄt oss vÀnta till denna söndag för att se om Zuckerbergs sida blir hackad igen eller inte.

Uppdatering: Enligt Bloomberg News skrev Chang i ett inlĂ€gg: “Jag avbryter mitt liveflöde, jag har rapporterat felet till Facebook och jag kommer att visa bevis nĂ€r jag fĂ„r skatten frĂ„n Facebook,”
Han sa vidare:

“Det kommer fortfarande att finnas mĂ„nga mĂ€nniskor som ifrĂ„gasĂ€tter min förmĂ„ga Ă€ven efter att jag har hittat mĂ„nga buggar och tjĂ€nat mycket pengar, och jag bör inte försöka bevisa mig sjĂ€lv genom att leka med Zucks konto”.

HÄll ögonen öppna för fler uppdateringar!