En inblick i Techstars Experience

En inblick i Techstars Experience

Sedan jag gick med i Techstars vÀrldsomspÀnnande nÀtverk för nÄgra veckor sedan finns det fyra saker som har gjort det starkaste intrycket pÄ mig hittills.

FrÄn att utveckla djupa kontakter med andra grundare, hitta enhet och inspiration frÄn andra företag, och den enorma mÀngd kunskap som lÀrs ut, hÀr Àr mina bÀsta utflykter frÄn de tvÄ första veckorna.

The Brilliant Minds

Techstars Àr ett nÀtverk av fantastiska mÀnniskor. Det sÀtt som programmet Àr strukturerat möjliggör utveckling av djupa kontakter mellan grundare, teammedlemmar och medarbetare. Vi startade programmet med en helgresa med mÄnga intensiva samtal och övningar med förtroendeskapande.

Som ett resultat, nÀr jag gick in pÄ kontoret pÄ mÄndagen för den första arbetsveckan, kÀnde jag att alla jag sÄg var en gammal vÀn.

Symbios

Symbios mellan olika team och de enskilda VD: erna Àr ocksÄ imponerande. Det kÀnns att vi alla Àr i samma bÄt och upplever samma höga och lÄga nivÄer. Att se att jag inte Àr ensam om att uppleva kampen för att starta ett företag kÀnns konstigt bemyndigande. Det ger mig den försÀkran jag behöver för att driva igenom svÄrigheterna med att arbeta 14-timmarsdagar, sex dagar i veckan.

Kunskapsutbytet

Djupa dyk

Den första veckan i programmet börjar med intensiva Deep Dive-sessioner, under vilka alla grundare dissekerar sina företag i en-mot-en-möten med Max Kelly, vd för Techstars London Accelerator. Hela processen Àr extremt fördelaktig av en huvudsaklig anledning: Som grundare Àr du övertygad om att du kÀnner din verksamhet inifrÄn och ut.

Under Deep Dive-sessionerna satte Max inte bara in aspekter av mitt företag som jag inte hade sett, utan lade saker i ett annat perspektiv.

Det kĂ€ndes lite som vad jag förestĂ€ller mig att den första personen som gick pĂ„ mĂ„nen kĂ€nde nĂ€r de sĂ„g jorden frĂ„n dess yta – sĂ„g bekant ut men Ă€ndĂ„ sĂ„ annorlunda.

Det var imponerande att se hur snabbt han kom med lösningar pÄ de problem som jag hade sparat veckor pÄ.

Mentor galenskap

Den andra veckan i programmet dominerades av Mentor Madness. Som VD var jag tvungen att trÀffa tio mentorer varje dag för 20 minuters samtal. Del speed-dating, del TED-samtal, jag var tvungen att slÄ mitt företag, stÀlla rÄd och svara pÄ frÄgor, samtidigt som jag var tillrÀckligt inspirerande för att engagera min mentor datum med mitt företag.

Det var vÀldigt anvÀndbart för mig eftersom det tvingade mig att experimentera med hur jag sÀljer mitt företag. Kommunikation Àr oerhört viktig för varje start, men sÀrskilt för ett djupt teknologiföretag som Lifebit.

Att göra vÄra budskap smÀltbara för mÀnniskor som inte Àr vetenskapligt sinnade var en stor fÀrdighet för mig att lÀra mig.

Den globala gemenskapen

Techstars London 2017-klassen bestÄr av 19 nationaliteter. Kombinationen av mÀnniskor som kommer frÄn sÄ mÄnga olika bakgrunder och kulturer Àr fascinerande.

Att vara en del av Techstars vÀrldsomspÀnnande nÀtverk har för mig redan öppnat dörrar för entreprenörer, branschanalytiker, alumner, investerare, samhÀllsledare och företagspartners frÄn hela vÀrlden.

Det som imponerade mig mest var hur individer, som har haft sĂ„ distinkta upplevelser, kunde komma ihop och ha en sĂ„dan anpassad instĂ€llning. Alla pĂ„ Techstars delar samma uppdrag – vi vill alla göra en positiv inverkan pĂ„ vĂ€rlden, var och en pĂ„ vĂ„rt individuella sĂ€tt.

Detta ger mig ett sÄ starkt hopp om vÀrldens framtid. Om en mÄngskiftande grupp mÀnniskor samlas för att lösa sÄ mÄnga av vÀrldens problem kommer stora saker att komma ut ur det!

Avskedstankar

För att avsluta min erfarenhet hittills, om nÄgon frÄgar mig om programmet, skulle jag inte definiera det som en accelerator. Jag skulle sÀga att Techstars Àr en upplevelse. Jag tror att det Àr en av de största upplevelserna som en start kan ha i början. Jag kunde inte vara mer upphetsad över de kommande tvÄ mÄnaderna.

Varje företag i klassen arbetar i olika branscher, men vi delar samma erfarenheter, samtidigt som vi bygger ett otroligt starkt samhÀlle, synergi och symbios.

Min bakgrund i biologi fÄr mig att tÀnka pÄ startups som levande organismer. Liksom alla andra levande organismer upplever startups regelbundet. Det som skiljer Techstars ut Àr det faktum att vi alla arbetar sÄ nÀra varandra, att vi Àr tvungna att dela vÄra största utmaningar, vi uppmuntras att prata om höjder och nedgÄngar, om vad som hÄller oss uppe pÄ natten.

Om nÄgon av oss kommer fram med ett problem blir gruppen involverad i att hjÀlpa dem att övervinna det. Att dela vÄra erfarenheter fÄr oss att kÀnna oss mindre ensamma och ge oss sjÀlvförtroendet att driva vÄra företag i full fart.

LÀs mer om att gÄ med i en accelerator pÄ TechCo