En lyckligare tankesÀtt kan hjÀlpa dig att lyckas i affÀrer

En lyckligare tankesÀtt kan hjÀlpa dig att lyckas i affÀrer

Medan grundare vanligtvis Àr högenergipersoner med massor av sjÀlvmotivation, Àr entreprenörskap en kamp som inte mÄnga kan utstÄ. Att behÄlla den entreprenörsandan Àr nÄgot som varje VD kÀmpar med under hela sin livstid.

Som grundare av en byrĂ„ som nu Ă€r mer Ă€n 11 ​​Är gammal förstĂ„r jag kampen för att vara entreprenör. Under den tiden har jag haft massor av upp-och nedgĂ„ngar som kan avskrĂ€cka nĂ„gon, men jag har lĂ€rt mig hur viktigt det Ă€r att koncentrera sig pĂ„ det positiva.

Som VD eller en blivande entreprenör Àr tankesÀttet avgörande för att övervinna de utmaningar som följer med entreprenörskap. TÀnk pÄ dessa tvÄ viktiga tankesÀtt som alla företagare bör vara medvetna om:

Det positiva mot negativa tankesÀttet

Dessa tvÄ tankesÀtt stavar skillnaden mellan positiva tankar och negativa tankar. Negativa tankar tenderar att begrÀnsa tÀnkandet, undervÀrdera prestationer och generera en mÀngd olika negativa kÀnslor. Negativa kÀnslor kan i sin tur leda till brist pÄ förtroende och underprestanda. MÀnniskor med en positiv instÀllning tenderar Ä andra sidan att ha en bÀttre syn pÄ livet och Àr mer energiska, produktiva och framgÄngsrika.

Som företagare har jag lÀrt mig att det att vara positivt, Àven nÀr bakslag uppstÄr, Àr nyckeln till att gÄ framÄt och driva igenom. En positiv instÀllning kan hjÀlpa dig att förvandla en dÄlig situation till en bra situation pÄ mycket kortare tid och med bÀttre slutresultat. Det Àr processen att göra nÄgot bra av nÄgot dÄligt.

Som ett företag som Ă€r beroende av onlineverktyg och programvara har vi ofta haft katastrofala resultat nĂ€r vi antar ett nytt verktyg eller system. Men det har inte avskrĂ€ckt oss. IstĂ€llet lĂ€rde det oss hur vi skulle bli mer effektiva och ledde till att vi skapade vĂ„rt eget verktyg. En negativ instĂ€llning, Ă„ andra sidan, skulle ha lett oss att ge upp och förlora tron ​​- vilket verkligen inte Ă€r vad entreprenörskap handlar om.

TillvÀxten mot fast tankesÀtt

Det andra tankesÀttet som rör entreprenörer Àr en tillvÀxt kontra fast tankesÀtt. Ett tillvÀxtstÀnkande ser möjligheterna framöver som obegrÀnsade. En fast tÀnkesÀtt begrÀnsas av det nuvarande lÀget. FramgÄngsrika entreprenörer fokuserar till stor del pÄ tillvÀxtstÀnkandet, eftersom det gör att de kan tÀnka stort och driva framÄt.

En entreprenör med en fast instÀllning kommer att misslyckas och ge upp. En entreprenör med ett tillvÀxtstÀnkande kommer att ta ett misslyckande och anvÀnda det som en chans att visa den motstÄndskraft och beslutsamhet som krÀvs för att övervinna detta misslyckande. En fast tÀnkesÀtt ser marknaden som begrÀnsad och krympande, medan en tillvÀxtstÀnkning ser marknaden som stÀndigt vÀxande och full av möjligheter.

Som ledare för vÄrt företag vet jag att jag mÄste vara tillvÀxtinriktad. Jag sÀger till mina sÀljare varje dag att vi har tusentals kunder vi kan nÄ ut till. Det uppmuntrar dem att fortsÀtta försöka. Den positiva förstÀrkningen gÄr lÄngt i att motivera oss alla att driva igenom.

Utveckla din tÀnkesÀtt

Att ha rÀtt tÀnkesÀtt Àr viktigt för att lyckas i affÀrer och i livet. Men hur kan du utveckla din egen tankegÄng och leda den i rÀtt riktning? Som företagare har jag lÀrt mig att det finns nÄgra viktiga saker du mÄste fortsÀtta göra för att upprÀtthÄlla ett positivt och tillvÀxtstÀnkande.

Det första Àr att inte begrÀnsa ditt tÀnkande. DÀrefter begrÀnsar inte dina drömmar eller mÄl: BegrÀnsat tÀnkande leder till begrÀnsade idéer, som hindrar tillvÀxt och prestanda.

Lika viktigt som grÀnslöst tÀnkande Àr att vara medveten om dina vanor och handlingar. TÀnk dig att ha en dröm om att gÄ ner i vikt men inte vara medveten om att Àta hÀlsosamt eller trÀna. Hur snart skulle den drömmen gÄ i uppfyllelse? Samma sak kan sÀgas om alla mÄl du sÀtter för ditt företag eller företag. Om du inte Àr medveten om att vidta ÄtgÀrder för att uppnÄ dessa mÄl eller drömmar, Àr det lika bra som att du inte har nÄgra mÄl eller drömmar. Jag har lÀrt mig att stÀlla in kortsiktiga och lÄngsiktiga mÄl som hjÀlper mig att uppnÄ dessa drömmar. Varje milstolpe som nÄs tar dig ett steg nÀrmare.

Genom att ha obegrÀnsat tÀnkande och vara medveten om beteenden och vanor kan du behÄlla din entreprenörsanda, utveckla en positiv instÀllning och vara öppen för tillvÀxt och framgÄng i ditt företag.