En titt pÄ bloggindustrins statistik frÄn 2016 [Infographic]

Bloggning har förÀndrat hur innehÄllet skapas pÄ internet idag. Denna övergÄng till marknadsföring av innehÄll har frÀmst pÄverkats av WordPress-tillvÀxt och omvandling genom Ären. Tack vare den populÀra bloggwebbplatsen kan vem som helst ladda ner den kostnadsfria innehÄllshanteringslösningen och starta en egen webbplats eller blogg utan att behöva röra en kodrad eller ha teknisk kunskap om webbplatsdesign.

Med över en miljard aktiva webbplatser pÄ internet idag och mer Àn 300 miljoner bloggar Àr det inte konstigt varför fler startar personliga webbplatser, hobbybloggar och till och med affÀrs- och varumÀrkesbloggar för att göra sitt eget lilla utrymme pÄ internet. Samtidigt handlar blogg inte bara om att ha ditt eget utrymme pÄ internet, det Àr ocksÄ en seriös komponent för att driva ett framgÄngsrikt företag eller varumÀrke.

Google rankar nu webbplatser som har originalinnehÄll eller bloggar som en del av deras innehÄllsskapande och marknadsföringsstrategi mer Àn webbplatser som helt enkelt Àr statiska. Bloggar har ocksÄ förÀndrat hur sociala medier anvÀnds för att ansluta andra till individer, varumÀrken och de senaste vÀrldsnyheterna.

Kort sagt, bloggvÀrlden förÀndras alltid baserat pÄ vart branschen Àr pÄ vÀg.

Snabba takeaways och statistik frÄn bloggindustrin

Alla Àlskar en bra blogg, men i slutet av dagen handlar det om kvaliteten pÄ innehÄllet pÄ webbplatsen och det vÀrde det ger. En WordPress-blogg kan börja som ett enkelt standardtema för WP, men med rÀtt vÄrd och uppmÀrksamhet kan det bli sÄ mycket mer.

Ta bara en titt pÄ nÄgra av dessa WordPress-drivna varumÀrkeswebbplatser som representerar varumÀrken vÀrda hundratals miljoner dollar. Detta Àr ett perfekt exempel pÄ möjligheten som ligger i att blogga. Plattformen och lösningen finns, du behöver bara lÀgga ner tid och anstrÀngning för att fÄ det att fungera för dig.

Kolla in nÄgra av statistiken nedan för att fÄ en bra uppfattning om vad bloggvÀrlden gör för affÀrer runt om i vÀrlden:

76 procent av marknadsförarna planerar att producera mer innehÄll via sina bloggar de kommande Ären. 23 procent av all tid online spenderar pÄ sociala medier och lÀser blogginnehÄllsrelaterade webbplatser Det finns för nÀrvarande över 6,7 miljoner mÀnniskor som bloggar i vÀrlden idag, 12 miljoner fler bloggar via sociala medieplattformar. Webbplatser som har en blogg kopplad till sin webbplats, ser en ökning med 434 procent av sidorna som indexeras inom sökresultaten. Det genomsnittliga företaget som bloggar via sin webbplats kommer att se i genomsnitt 97 procent fler bakÄtlÀnkar till sin webbplats och publicerat innehÄll. Marknadsförare som har prioriterat blogg (relaterat till innehÄll) Àr 13 gÄnger mer benÀgna att fÄ en positiv avkastning. Fram till 2020 förutses mÀnniskor hantera 85 procent av sina relationer utan att faktiskt prata med en mÀnniska.

Om du vill ha en mer djupgÄende och visuellt tilltalande titt pÄ bloggstatistiken för 2016, kolla in infografiken nedan.