Endast 3 lÀnder har fler kvinnor Àn mÀn i ledande befattningar

Endast 3 lÀnder har fler kvinnor Àn mÀn i ledande befattningar

Klyftan mellan könen Àr stor. Oavsett om det Àr lön, förÀldraledighet eller respekt pÄ arbetsplatsen, kÀmpar kvinnor stÀndigt en uppförsbacke för att etablera sig i nÀringslivet. Och medan vÀrlden har vidtagit ÄtgÀrder för att rÀtta till de tidigare generationernas fel, finns det fortfarande mycket att göra innan jÀmstÀlldhet hÀrskar. TyvÀrr stÄr en statistik i vÀgen för att mÀnniskor ska mÄ bÀttre pÄ könsproblemet.

Enligt information frÄn Internationella arbetsorganisationen, konsoliderad av expertmarknaden, finns det bara tre lÀnder i vÀrlden med fler kvinnor Àn mÀn i ledande befattningar. De tre lÀnderna i frÄga Àr St. Lucia (52,3 procent av cheferna Àr kvinnor), Colombia (53,1 procent) och Jamaica (59,3 procent).

Den globala rankingen gör inte heller mycket för att lindra eventuella bekymmer. Förenta staterna har till exempel endast 42,8 procent av kvinnorna i ledande befattningar, ett litet antal jÀmfört med den betydelse som mÄnga företag lÀgger till saken. Förenade kungariket Àr ocksÄ imponerande, med 34,2 procent av ledande befattningar som Àr avgrundliga av kvinnor. Anledningen? Det Àr ganska uppenbart.

“Kvinnor börjar möta hinder pĂ„ lĂ€gre ledningsnivĂ„er som genereras av strukturella faktorer inom företag samt frĂ„n sociala och kulturella begrĂ€nsningar”, skrev författarna till en studie frĂ„n ILO. ”Ibland kan det vara kvinnor sjĂ€lva som Ă€r ovilliga att fullgöra ansvar pĂ„ högre nivĂ„. Dessa faktorer hĂ€mmar deras karriĂ€rutveckling jĂ€mfört med deras manliga motsvarigheter. ”

Ansvaret för att Àndra detta ojÀmlikhetsproblem ligger pÄ företag. Det finns mÄnga fördelar med att ha en kvinna vid rodret och företag mÄste börja fokusera pÄ dem snarare Àn fallgroparna. Det bÀsta sÀttet att göra det Àr att öva rÀttvisa, bygga upp könssensitiva personalhanteringssystem, skapa miljöer för kvinnor i företagsvÀrlden, skapa en tillmötesgÄende social infrastruktur och stödja balans mellan arbetsliv och privatliv för bÄde kvinnor och mÀn. Dessa fokus Àr alla viktiga element för att framgÄngsrikt utveckla kvinnors karriÀr.

H / T World Economic Forum

Foto: Flickr / miriampastor