Endast avancerad iPhone 12 Pro Max stöder mmWave 5G, hävdar källan

Endast avancerad iPhone 12 Pro Max stöder mmWave 5G, hävdar källan
Den stora bilden: Under något annat år skickar Apple normalt inbjudningar till en presssamling för att avslöja nästa generation av iPhones. Med Covid-19 fortfarande kvar, kommer årets avslöjande nästan säkert att vara begränsad till en online-sändning. Vi har också hört rykten om att produktionsfördröjningar som härrör från viruset kan driva tillbaka avtäckningen eller leda till en förskjuten lansering över den nya produktlinjen.

Apples kommande iPhone 12-serie förväntas stödja 5G-anslutning över hela linjen, men som ni säkert vet är inte alla 5G desamma.

Det finns nämligen två olika typer av 5G Рden snabbare millimetervågvarianten och sub-6GHz-spektrumet som är långsammare men kan färdas längre och bättre tränga igenom föremål som väggar.

Enligt en trådlös industrikälla som talar till Fast Company är det bara Apples högsta iPhone 12 som stöder den snabbare mmWave 5G. Resonemanget beror tydligen på fastigheter Рendast den största modellen, som preliminärt kallas iPhone 12 Pro Max, har det utrymme som krävs för att rymma mmWave-antennen och det större batteri som behövs för att kompensera för dess strömförbrukning.

Dessutom hävdar källan att mmWave-aktiverad iPhone 12 bara kommer att säljas i USA, Korea och Japan. Detta är vettigt med tanke på att den senaste tekniken inte är väl etablerad globalt.

För närvarande är allt vi kan göra dock vänta och se vad Apples nästa drag är.

Bildkredit: Trmk, TPROduction