Enkla sÀtt att rengöra öronsnÀckor och hörlurar

Avatar for Hamza Tauqeer

Allt vi bÀr pÄ kroppen mÄste vara rent. Oavsett om det Àr en hatt eller en strumpa; ju mer du anvÀnder det, desto mer samlar det smuts, vax och bakterier pÄ vÀgen. Den smutsen kan ocksÄ komma in i högtalarna och förvrÀnga ljudet. Hörlurarna samlar ocksÄ smuts och vem kan inte glömma att de Àr svettiga.

LÀs ocksÄ: Topp 5 trÄdlösa hörlurar för din trÀning

HÀr Àr sÀtten att rensa öronsnÀckor och hörlurar.

Tips för att rengöra hörlurar och öronsnÀckor:

Det första du ska göra minst en gÄng i veckan Àr att rengöra hörlurar eller silikonspetsar med en blandning av tvÄl och varmt vatten pÄ en lÀtt fuktad trasa. Se till att hörlurarna Àr avstÀngda.

Rengör hörlurarnas insida med en liten mjuk borste för att ta bort smuts.

AnvÀnd en mjuk, torr tandborste för att försiktigt borsta de hÄrda ytorna pÄ hörlurarna eller öronkÄporna. För örontips mÄste du ta bort dem frÄn öronsnÀckorna. AnvÀnd borsten för att försiktigt skopa ut eventuellt öronvax.

Det Ă€r viktigt att alltid lĂ„ta hörlurarna torka helt innan de laddas. Även om dina öronproppar eller hörlurar Ă€r vattentĂ€ta eller svettbestĂ€ndiga, bör du inte hĂ„lla dem vĂ„ta under lĂ€ngre perioder eftersom vatten gradvis kommer in i batteridelen eller mot öronproppar för att kortsluta dem. LĂ„t dem alltid torka innan du lĂ€gger pĂ„ dem.

LÀs ocksÄ: SlÄr hörlurar nu i korall, gult och blÄtt!

Det Àr alltid en bra vana att förvara din enhet i din vÀska / vÀska nÀr den inte anvÀnds. Detta skyddar dem frÄn stötar, smuts eller till och med repor. AnvÀnd det fodral du har nÀr du köpte dem, eller sÄ kan du köpa ett senare. Se bara till att fodralet du vÀljer passar dina hörlurar.

Enkla sÀtt att skydda dina hörlurar

AnvÀnd eller förvara inte hörlurarna pÄ mycket heta eller kalla platser. Platser, dÀr det Àr mycket fukt eller temperatur, Àr ett stort NEJ för dina hörlurar, sÀrskilt nÀr de har ett batteri inuti.

Förvara dem inte lÄngvarigt i en fuktig miljö, Àven om de Àr vattentÄliga. För ytterligare skydd, hÄll nÄgot som en kiselgel i pÄsen. Se till att det Àr utom rÀckhÄll för barn.

Sladdkabel

Vik alltid kabeln ordentligt, slinga den runt fingrarna och gör en cirkel med kabeln. Undvik att göra rÄttbo av kabeln.

Cirkelhörseln

Koppla aldrig ur hörlurarna genom att dra i kabeln. Detta kan försvaga kabeln inuti. Ta inte heller hörlurarna ur öronen genom att dra i sladden, speciellt om de Àr förseglade. Det skapade vakuumet kan skada dina öron. Ta istÀllet tag i handenheten och vrid den lÀtt medan du drar ut den.

Att följa dessa riktlinjer kommer definitivt att förlÀnga dina hörlurars liv.