Enkla SEO-metoder för att förvandla frÀmlingar till kunder

Enkla SEO-metoder för att förvandla frÀmlingar till kunder

Att vara nummer ett pÄ Google Àr en tuff bedrift. Och företag spenderar massor av pengar pÄ SEO för att fÄ dem dit.

Problemet Àr att processen för att maximera din sökresultats position har förÀndrats, och ingen pratar om det. Eller vÀrre, de sÀljer mindre Àn etiska tjÀnster baserat pÄ gamla, förÄldrade metoder som inte bara fungerar utan kan pÄverka din ranking negativt. Uppriktigt sagt gör detta mig upprörd. Men jag gÄr före mig sjÀlv. SÄ lÄt oss ta ett steg tillbaka och prata om var allt började.

Det Ă€r 1994 och alla sökmotorer som finns kodas, körs och uppdateras av mĂ€nniskor manuellt. Sedan skapar Brian Pinkerton den första webbsökaren, med jobbet att indexera hela webbsidor. Denna sökrobot Ă€r banbrytande. Det Ă€r det första i sitt slag och kommer att fortsĂ€tta att förvĂ€rvas av AOL, och slutligen sluta leda grunden för alla automatiserade spindelkrypande indexerare. Du vet, de saker du litar pĂ„ för att returnera dina viktiga “vilka tacoplatser Ă€r fortfarande öppna klockan 3 pĂ„ morgonen?” frĂ„gor.

Problemet med SEO

PÄ 1990-talet och början av 2000-talet var det lÀtt att fÄ dessa sökrobotar att mÀrka dig. Deras programmering var enkel, sÀrskilt jÀmfört med vad vi har idag. I sin kÀrna skulle sökrobotarna söka efter sökord pÄ webbplatser och sedan returnera resultat baserat pÄ personer som letade efter dessa ord.

SÄ nu vet jag vad du frÄgar:

Om dessa sökrobotar returnerar resultat baserat pÄ nyckelord, kan du inte bara packa dina sidor fulla av vanliga sökord för att flytta dig till toppen av vad sökrobotarna returnerade, oavsett om sökordet var meningsfullt eller inte?

Svaret? Ja, och du stĂ€ller dig sjĂ€lv samma frĂ„gor som folk som 1994 skulle fortsĂ€tta bli “SEO-experter” stĂ€llde. Det kommande decenniet och ett halvt skulle vara en strid mellan sökmotorer som förĂ€ndrade sĂ€ttet de indexerade och mĂ€nniskor som spelar sina webbplatser och metoder för att rankas högre Ă€n de borde. En fram och tillbaka som Ă€gde rum tills Google kom med sökalgoritmer som heter Panda och Penguin.

Detta förÀndrade spelet. Dessa algoritmer Àr bra. Jag menar, riktigt bra. De gav inte bara yxan till alla webbplatser som anvÀnder spammy-metoder, utan straffade dem faktiskt. Sedan dess har saker och ting förÀndrats. Hemligheterna med SEO Àr inte lÀngre hemligheter. Det finns inget magiskt trick som kommer att placera din webbplats högst upp pÄ listan. Ingen mÀngd nyckelordstopp, lÀnkfyllning eller duplicering av innehÄll fÄr dig att vinna.

Enkla SEO-metoder

Vad hjÀlper dig att vinna? Det enkla svaret Àr mycket hÄrt arbete och följande bÀsta praxis:

Skapa innehĂ„ll som svarar pĂ„ dina kunders frĂ„gor och hjĂ€lper till att ge vĂ€rde. Gör din metabeskrivning korrekt och beskriv vad som finns pĂ„ sidan. Kör din webbplats med gratisverktyg (som HubSpot’s site grader) för att se var du kan förbĂ€ttra. Följ de bĂ€sta metoderna för URL. Se till att titelnamnen Ă€r i kontroll. LĂ€gg upp och lev pĂ„ de plattformar som din publik anvĂ€nder. Följ MOZ som om de skrev SEO-bibeln (för att de gjorde det). Förlova sig. Kommunicera. FrĂ„ga. Svar.

Med ord av Seth Godin:

”Du kommer att vinna nĂ€r du förstĂ„r den enkla mekaniken att göra frĂ€mlingar till vĂ€nner och vĂ€nner till kunder. Ingen magi, ingen vidskepelse. Bara planering och mĂ€tning och hĂ„rt arbete. ”

LÀs fler tips om SEO-strategier pÄ TechCo