‘Epic Ă€r en sabotör, inte en martyr’, avfyrar Apple i senaste Fortnite-arkivering

'Epic Àr en sabotör, inte en martyr', avfyrar Apple i senaste Fortnite-arkivering
I korthet: En ny 37-sidors domstol frÄn Apple i sin juridiska kamp med Epic Games hÀvdar hÄrt att utvecklaren Àr ensam ansvarig för eventuella skador som uppkommit genom Apples avstÀngning av Fortnite frÄn App Store. Det upprepar att det Àr villigt att Äterinföra Fortnite nÀr det krÀnkande betalningssystemet i appen tas bort.

Epic söker förelĂ€ggande av skadestĂ„nd som orsakats av Apple som tar bort Fortnite frĂ„n App Store. Cupertino lĂ€mnade in en oppositionsrapport pĂ„ tisdag och pĂ„pekade att det enda lidande som utvecklaren tĂ„l Ă€r “sjĂ€lvförvĂ€ntat”.

“Epic kommer inte att drabbas av irreparabel skada eftersom dess pĂ„stĂ„dda skada Ă€r helt sjĂ€lvförvĂ„llad”, stĂ„r det i arkivet. “Epic Ă€r en sabotör, inte en martyr. Den varken behöver eller har rĂ€tt till den extraordinĂ€ra lĂ€ttnad som den begĂ€r frĂ„n denna domstol.”

Det hĂ„rt formulerade svaret fortsĂ€tter och hĂ€vdar att Epic “hĂ„ller sina egna kunder som gisslan för att fĂ„ hĂ€vstĂ„ng i en affĂ€rstvist.” Apples juridiska team insisterar pĂ„ att Epic kunde ha avslutat detta nĂ€r som helst men har valt att mata elden istĂ€llet.

“Epic startade en eld och hĂ€llde bensin pĂ„ den och ber nu denna domstol om nödhjĂ€lp för att slĂ€cka den, Ă€ven om Epic kan göra det sjĂ€lv pĂ„ ett ögonblick genom att helt enkelt följa de avtalsvillkor som lönsamt har styrt dess förhĂ„llande till Apple i Ă„ratal.”

20-09-15 Apples Opposi … av Florian Mueller

Kortfattningen hÀvdar ocksÄ att Epic bara vÀcker rÀttsliga ÄtgÀrder för att skapa reklam för en franchise som tappar popularitet. FrÄn oktober 2019 till juli 2020 uppger Apple att intresset för Fortnite har minskat med sÄ mycket som 70 procent. Det stÄr att Unreal Engine-utvecklaren anvÀnder domstolen för att skapa intresse för varumÀrket genom att hÄlla det i rubrikerna.

Cupertino-företaget avvisar ocksĂ„ Epics pĂ„stĂ„ende om “rykte om skada”. Det pekar pĂ„ den förplanerade karaktĂ€ren av Epics domstolshandlingar som bevis för att det inte var frĂ„ga om att skada sitt rykte och faktiskt har dragit nytta av den rĂ€ttsliga striden.

“Om Epic verkligen var orolig för att det skulle drabbas av anseende frĂ„n denna tvist, skulle det inte engagera sig i dessa utarbetade anstrĂ€ngningar för att publicera det. FrĂ„n alla framtrĂ€danden (inklusive #freefortnite-kampanjen) tror Epic att dess uppförande hĂ€r kommer att ge upphov till goodwill, boost sitt rykte och driva anvĂ€ndare till Fortnite, inte tvĂ€rtom. Det Ă€r inte skada. “

Arkiveringen Àr en vÄldsam tillrÀttavisning av Epics handlingar. Det ramar rÀttegÄngarna Àr ett oseriöst slöseri med domstolens tid och resurser i vad som bör vara ett öppet och stÀngt kontraktsbrott frÄn Epic. Men Àr det bara en distraktion? Epic hÀvdar att striden handlar om Apples orÀttvisa muromgÀrdade trÀdgÄrd och dess politik som kvÀver varje antydan till konkurrens.

Denna oppositionsbroschyr Àr bara en uppvÀrmningssession. Du kan lÀsa den i sin helhet ovan, men de riktiga fyrverkerierna ska börja nÀr det fullstÀndiga flerstegsfallet gÄr inför en domare den 28 september.