Epic Games Àr vÀrd för en Fortnite-turnering med Apple-gratis priser som erbjuds

Epic Games Àr vÀrd för en Fortnite-turnering med Apple-gratis priser som erbjuds
I korthet: Den senaste utvecklingen i Epic Games vs. Apple-striden har sett den förra tillkÀnnage en Fortnite-turnering som Àger rum den 23 augusti med nÄgra dyra tekniska priser som erbjuds. Inte överraskande, ingen av dem kommer frÄn Apple.

Sagan började förra veckan nÀr Epic drev ut en uppdatering av Android- och iOS-versionerna av Fortnite som lade till ett nytt betalningsalternativ. Detta gjorde det möjligt för spelare att betala företaget direkt för varor i appar, vilket innebÀr att Apple och Google inte fick sina 30 procents nedskÀrning. Att anvÀnda denna metod var fördelaktigt för spelare eftersom det erbjöd 20 procent rabatt pÄ inköp.

Som svar sparkade bÄda företagen Fortnite frÄn sina butiker, vilket ledde till stÀmningar frÄn Epic Games. Det slÀppte ocksÄ en video som hÄnar Apples berömda reklam frÄn 1984 och placerar Cupertino som Big Brother-karaktÀren.

Alla dina vÀnner. Fantastiska priser. Och ett dÄligt Àpple. Vi slÀpper #FreeFortnite Cup den 23 augusti.

Kolla in vÄr blogg för fullstÀndig information: https://t.co/BFpiMQoWID

– Fortnite (@FortniteGame) 21 augusti 2020

Nu marknadsför Epic sin sak ytterligare genom att vara vĂ€rd för en #FreeFortnite Cup. Det noteras i turneringsmeddelandet att spelare pĂ„ iOS-enheter kommer att vara kvar pĂ„ kapitel 2 – sĂ€song 3 medan alla andra hoppar in i kapitel 2 – sĂ€song 4-lanseringen den 27 augusti.

Medan Fortnite ocksÄ sparkades frÄn Play Store tillÄter Googles mindre strikta regler för Android att det kan laddas ner via Epic Games Launcher eller Galaxy Store om du har en Samsung-telefon.

Den som deltar i evenemanget kommer att fĂ„ chansen att vinna en skin till den Apple-ledade skurken (Tart Tycoon) frĂ„n 1984-videon, en fysisk “Free Fortnite” -hatt och 1 200 enheter, varav ingen Ă€r frĂ„n Apple. Dessa inkluderar en Alienware-bĂ€rbar dator, en Galaxy Tab S7, en OnePlus 8-telefon, en PlayStation 4 Pro, en Xbox One X eller en Nintendo Switch.

Epics andra rÀttegÄng mot Apple syftar till att förhindra att det avslutar alla Epics utvecklarkonton och stÀnger av företaget frÄn iOS- och Mac-utvecklarverktyg den 28 augusti, nÄgot som det sÀger skulle vara katastrofalt för sin Unreal Engine-verksamhet.