Epidemin mot skrÀppost hindrar mÀnniskor frÄn att svara pÄ sina telefoner

Epidemin mot skrÀppost hindrar mÀnniskor frÄn att svara pÄ sina telefoner

Inför FCC: s möte pÄ onsdagen fokuserade vi pÄ att skÀrpa reglerna för nummerpresentation för att göra det svÄrare för skrÀppostanropare att dölja sin identitet, en ny rapport visas som visar vilken effekt sÄdana samtal har pÄ amerikanernas övergripande smartphone-anvÀndning. Ingen överraskning, en av de stora takeawaysna Àr att vi svarar mindre ofta pÄ vÄra telefoner.

Företaget bakom ID-appen Hiya har slÀppt sin första Telefonsamtalets tillstÄnd rapport, som innehÄller nÄgra ganska intressanta resultat. Baserat pÄ en analys av 11 miljarder telefonsamtal rapporterar Hiya till exempel att amerikanerna bara svarar pÄ cirka 52 procent av alla samtal till sina mobiltelefoner.

Dyk in i det lite djupare, och saker blir mer avslöjande. Delvis tack vare explosionen i robocalls och skrĂ€ppostsamtal hoppar de nĂ€stan 50 procent av telefonsamtal som inte besvaras upp till 76 procent av samtalen som lĂ€mnas obesvarade – lite mer Ă€n tre av fyra – nĂ€r samtalet kommer frĂ„n en oidentifierad eller obekant nummer. “Eftersom vĂ„ra telefoner fortsĂ€tter att översvĂ€mmas av robocalls, vill mĂ„nga inte lĂ€ngre ta telefonen alls”, sĂ€ger Hiyas VD Alex Algard. Vilket Ă€r olyckligt, fortsĂ€tter han, eftersom det innebĂ€r att potentiellt missa viktiga samtal som de frĂ„n en vĂ€n, Ă€lskad, lĂ€kare, skola och mer.

Hiyas analys av en genomsnittlig persons mĂ„natliga samtalsaktivitet avslöjar följande. MobiltelefonĂ€gare fĂ„r vanligtvis cirka 114 samtal per mĂ„nad. Av det numret kommer mer Ă€n hĂ€lften (62 samtal) frĂ„n nummer som inte sparas i personens kontakter – vilket naturligtvis kan vara allt frĂ„n ett legitimt affĂ€rssamtal till en spammare eller robocall. Vilket i sin tur har lett till den ökningen av obesvarade samtal.

Som vi ofta har rapporterat hĂ€r blir robocallers och spam-samtalare ganska bra pĂ„ att maskera sin identitet. De gör detta delvis genom att “spoofing” lokala nummer, vilket gör att det verkar som ett legitimt lokalt nummer ringer för att öka sannolikheten för att du svarar. Det Ă€r anledningen, enligt Hiya, att cirka 9 procent av skrĂ€ppostsamtal per mĂ„nad faktiskt besvaras av telefonĂ€gare trots att de inte kĂ€nner igen numret som ringer.

Nio procent lÄter kanske inte sÄ mycket tills du övervÀger det faktum att 26,3 miljarder robocalls gjordes till amerikanska telefoner 2018, enligt Hiya. Det Àr 46 procent högre Àn totalt 18 miljarder 2017.

Bland andra data Hiya hittade, relaterade till inkommande samtalshÀmtningshastigheter

52% av alla mottagna samtal besvaras 70% av samtal som “sparas i kontakter” besvaras 53% av samtal som identifierats med ett företagsnamn besvaras 24% av oidentifierade samtal besvaras 9% av samtal som identifierats som skrĂ€ppost besvaras

NÀr det gÀller typiska varaktighet för telefonsamtal:

SkrÀppostsamtal: 11 sekunder Oidentifierade samtal: 35 sekunder Identifierade samtal frÄn företag: 54 sekunder Samtal frÄn en anvÀndares kontaktlista: 1 minut och 39 sekunder

Hiya har mycket mer information om dessa trender tillgÀngliga pÄ hiya.com/robocall-radar, som innehÄller en lista över de bÀsta riktnummer som spammare riktar sig till (roligt faktum, det Àr Dallas 214 riktnummer).