Epsons senaste projektor erbjuder fantastisk 4K-upplevelse

Avatar for Fazeel Ashraf

Epsons senaste projektor, Home Cinema 4010 erbjuder fantastisk 4K visuell upplevelse samtidigt som den är ganska överkomlig. Projektorn bygger på Epsons nya 4K PRO-UHD-teknik.

Det kommer att säljas för $ 2000. Epsons senaste skapelse verkar som ett vetenskapligt underverk, perfekt för små hemmabio för ivrig filmälskare.

4K PRO-UHD-teknik kommer att ha massor av unika små knep som verkar som om de skapades av en armé av galna forskare.

Tekniken förstärker Epsons upplösningsförbättringsteknik, avancerade pixlar som skiftar, 100 procent balanserad färgljusstyrka, högt dynamiskt omfång och ett brett spektrum DCI-P3-färgområde.

Vad allt detta mumbojumbo betyder är att Home Cinema 4010 kommer att kunna leverera perfekt pixelupplösning, förbättrade färger och starkt upplysta bilder som hela familjen kan njuta av i en mysig miljö.

Senior produktchef Rodrigo Catalan sa: “Epsons nya hemmabio 4010 4K PRO-UHD-projektor representerar en ny typ av 4K-upplevelse f√∂r hemmabioprojektion.”

Han fortsatte vidare med att s√§ga: “Med hj√§lp av patenterad uppl√∂sningsf√∂rb√§ttringsteknik tillsammans med avancerade former av HDR och bildbehandling ger Home Cinema 4010 otrolig ljusstyrka, f√§rgnoggrannhet och bilddetaljer f√∂r den ultimata 4K-upplevelsen.”

√Ąven om projektorn, som andra projektorer, inte st√∂der Dolby Vision eller HDR10 +, erbjuder kontrastf√∂rh√•llandet 200 000: 1 ingen liten prestation att uppn√•.

Det som är mest imponerande är dock den kristallklara vitbalansen och färgbalansen som hemmabio ger. För statistikändamål har både färg- och vita enheter 2400 lumen, vilket är mycket om du frågar mig.

Genom att använda Epsons mycket invecklade projektorlins med 15 element, gör hemmabio 4010 till och med de minsta detaljerna framför användarnas ögon.

Detta förbättrar både det höga dynamiska området och ger en unik 4K-upplevelse som gör att kunderna blir andfådda.

Fler fakta och siffror om Epson Home Cinema 4010

Silkeslen bilder och övergångar: Ett 12-bitars digitalt färgbehandlingschip med Advanced Motion Control och Frame Control gör att animationen känns som smör.

Frånvaron av ett färghjul: Denna mekanism förhindrar suddighet av färger. balanserar färg.

Epson 4K PRO-UHD-teknik: Den här uppgraderade versionen av pixelförskjutande teknik resulterar i en engagerande 4K-upplevelse. Färger, upplösning och ljusstyrka känns som om de hör hemma på en inbyggd 4K TV-panel.

Dedikerad hårdvarubearbetning: mekanik för att individuellt och noggrant styra tre 1920 x 1080 Full HD LCD-paneler

Epsons avancerade 3-chip, 3LCD-teknik: toppmodern 3-chip-infrastruktur och komplex parallell pixelbehandling ger levande färgglans, färgskala och autentisk färgnoggrannhet.

Epsons avancerade projektionslins: toppmodern 15-element glasprojektionslins kommer att kunna leverera levande, konsekventa bilder med praktiskt taget inga kromatiska anomalier eller hotspots.

En 65-tums 4K-TV från något av de stora namnen som Sony eller Samsung kan gå upp till $ 6000 beroende på vilka funktioner de erbjuder.

Om projektorer fortsätter att utvecklas på detta sätt kommer de snart att kunna konkurrera med 4K-TV-apparater. För närvarande är 4K-TV-apparater fortfarande ganska dyra.