Essential Phone 2: s påstådda patent avslöjar frontkamera på skärmen

Essential Phone 2: s påstådda patent avslöjar frontkamera på skärmen

“Essential Phone 2 betraktas som uppf√∂ljaren till Essential Phone PH-1 – den allra f√∂rsta smarttelefonen med en sk√§rmsk√§rm”

För de som inte är medvetna, under 2017 månader innan Apple släppte iPhone X Рsmarttelefonen som startade notch sensation Рmeddelade phonemaker Essential PH-1 (första intryck) smartphone med liten utskärning uppåt, som i dagens tid också kallas Waterdrop, Daggdroppe, Teardrop och vad inte. Telefonen lyckades inte skörda stor framgång, och det fanns rykten däremellan om att företaget kan stängas av.

Essential-Phone-2

Det finns dock rapporter om att Essential arbetar på en ny smartphone som påstås kallas Essential Phone PH-2, som kan vara lika innovativ som sin föregångare. Säljaren har enligt uppgift lämnat in patentet till WIPO (World Intellectual Property Office) som säger att telefonens fascia verkligen blir ramlös och har den främre kameran inbäddad på skärmen. Intressant är att Essential inte kommer att borra ett hål på skärmen (som Galaxy S10-sortimentet) och inte heller kommer det att fungera med glidmekanism (som Mi Mix 3).

Essential Phone 2 sägs ha en enda kroppsdesign med minst en kamera och sensorer integrerade under skärmen. Med den tidigare rapporten kommer handenheten att ha en OLED-panel som blir halvtransparent när och när selfie-kameran öppnas. WIPO-listan avslöjar vidare telefonen med dubbla kamerainställningar på bakpanelen tillsammans med en fingeravtryckssensor. Medan den vänstra ryggraden på enheten verkar ganska snygg, kommer den högra kanten sannolikt att packa hårdvaruknappar.

Det är allt vi vet hittills! Specifikationerna och funktionerna i Essential Phone 2 är lika mycket ett mysterium som lanseringen. Det finns ingen garanti för att den här telefonen någonsin kommer att se dagens ljus.