Etisk hacking framtrÀder som en unik karriÀrvÀg inom cybersÀkerhet

Hur man hanterar troll nÀr de angriper ditt företags rykte

Företag söker nu mer Àn nÄgonsin kvalificerade cybersÀkerhetspersonal för att hÄlla jÀmna steg med det vÀxande antalet cyberattacker. Idag möter företag och organisationer i alla sektorer miljoner attacker varje dag, som kostar mer Àn 1 miljard dollar i förluster Ärligen. Medan de största namnen ofta dominerar rubrikerna har trender visat att smÄföretag faktiskt Àr hackarnas snabbast vÀxande mÄl. Trots denna ökning av övertrÀdelserna saknar de flesta företag cybersÀkerhetsprogramvaran och utbildade proffs för att hÄlla sina nÀtverk och data sÀkra.

TyvÀrr Àr behovet av cybersÀkerhetspersonal i dagens jobblandskap större Àn antalet kvalificerade personer. Enligt en ISACA-undersökning sÀger 37 procent av företagen att fÀrre Àn en av fyra kandidater för informationssÀkerhetspositioner har nödvÀndiga kvalifikationer. Dessutom fÄr endast 59 procent av företagen minst fem sökande per jobböppning.

White Hat Hackers

NĂ€r företag försöker skydda sig mot de stĂ€ndigt förĂ€nderliga hoten frĂ„n internet har en karriĂ€rvĂ€g uppstĂ„tt i form av certifierade etiska hackare, Ă€ven kĂ€nda som “white hat” hackare. Dessa individer Ă€r yrkesutbildade för att trĂ€nga igenom ett systems försvar för att avslöja dess sĂ„rbarheter. BevĂ€pnad med sĂ„dan kunskap kan företag sedan ta itu med de luckor som annars skulle utsĂ€tta dem för farlig hacking.

Toppteknologiföretag som Microsoft och Facebook har hjÀlpt etisk hacking att fÄ vanligt erkÀnnande som en grundlÀggande del av cybersÀkerhet. Dessa tvÄ kraftverk Àr bara tvÄ av mÄnga företag som har anstÀllt etiska hackare för att avslöja sÄrbarheter. Eftersom de krÀver en sÄ unik kombination av skicklighet, karaktÀr och kunskap spelar etiska hackare en integrerad roll i IT-sektorn.

Jobb förvÀntas öka

Kombinationen av nisch och behov antyder att det nu kan vara den bĂ€sta tiden att bedriva en karriĂ€r inom etisk hacking. Bureau of Labor Statistics jobbutsikter för informationssĂ€kerhetsanalys förvĂ€ntas öka med 18 procent mellan 2014-2024 – en hastighet mycket snabbare Ă€n det nationella genomsnittet. FrĂ„gan kvarstĂ„r om det Ă€r nödvĂ€ndigt för företag att anstĂ€lla etiska hackare eller att trĂ€na dem internt. Bristen pĂ„ talang och nödvĂ€ndig kunskap har hittills visat att anstĂ€llning av specialiserade etiska hackare kan vara ett effektivt sĂ€tt för företag att korrekt anvĂ€nda denna försvarsmekanism.

Om man tittar bortom specialister bör alla nuvarande eller blivande IT-proffs ha viss medvetenhet om etisk hacking, om det inte av nĂ„gon annan anledning Ă€n att vara vĂ€lavrundat inom fĂ€ltet – sĂ€rskilt eftersom National Cyber ​​Security Alliance har funnit att ett av fem smĂ„ företag kommer att drabbas av cyberbrott varje Ă„r. Eftersom cybersĂ€kerhetshoten fortsĂ€tter att vĂ€xa, för stora och smĂ„ företag, Ă€r det ett professionellt vĂ€rde att förse sig med möjligheten att överlista angripare för att förhindra potentiell skada och katastrof.

LÀs mer om cybersÀkerhet hÀr pÄ Tech.Co.