Ett gÀng tusenÄriga förklarade i en undersökning varför de föraktar telefonsamtal

Ett gÀng tusenÄriga förklarade i en undersökning varför de föraktar telefonsamtal

Om du behöver komma i kontakt snabbt med nÄgon som faller inom den tusenÄriga demografiska kategorin Àr du förmodligen medveten om att du har massor av kommunikationsalternativ att vÀlja mellan. Allt frÄn e-post till Snapchat, iMessage, Instagram och liknande. Yngre generationer av konsumenter lever praktiskt taget pÄ sina mobila enheter.

Försök att nĂ„ ett Ă„rtusende med ett telefonsamtal, och det borde inte komma som en överraskning att du troligen kommer att mötas med syrsor. Millennials kanske bor pĂ„ sina smartphones, men de föraktar att anvĂ€nda dessa enheter för att göra just det de först uppfanns för – att faktiskt prata (muntligt) med andra mĂ€nniskor.

En ny undersökning frÄn gadgethandelssidan BankMyCell försöker packa upp nÄgra av anledningarna till varför det Àr fallet och faktiskt kommer med en ganska strukturerad bild av varför yngre konsumenter Àlskar sina telefoner men hatar att prata om dem.

NĂ„gon bakgrund till vem som undersöktes: BankMyCell pratade med mer Ă€n 1 200 respondenter mellan 22 och 37 Ă„r. Alla Ă€r frĂ„n USA, och undersökningen genomfördes frĂ„n 1 oktober till 31 oktober. Överst pĂ„ listan nĂ€r det gĂ€ller skĂ€l till varför Ă„rtusenden sĂ€ger att de inte gillar att prata i telefon? Det Ă€r “för tidskrĂ€vande.”

Sagt pÄ ett annat sÀtt, de gillar uppenbarligen inte det faktum att telefonsamtal betyder att du mÄste gÄ igenom det snygga i verbala samtal. Att göra smÄprat. HÀlsning och sÀger adjö. Alla saker du kan undvika, naturligtvis, med nÄgot som en snabb text.

Bloggaren Hillel Fuld gör en liknande punkt i det hĂ€r stycket han skrev för Inc. tidningen de senaste dagarna. Även om han inte riktar in sina kommentarer specifikt mot Ă„rtusenden, sĂ„ hĂ€r sĂ€ger han det Ă€ndĂ„: ”Det Ă€r enkelt: om du sms eller mailar nĂ„gon kan de svara pĂ„ sin tid. Men om du ringer till nĂ„gon mĂ„ste de svara just nu pĂ„ din tid. Det Ă€r bara obetĂ€nksamt. ”

Intressant Ă€r att respondenterna i den hĂ€r undersökningen sĂ€ger att nĂ€r det gĂ€ller vem de oftast undviker samtal frĂ„n – vem det Ă€r som de sĂ€rskilt inte vill prata i telefon till – skulle du tro att det skulle vara arbetskollegor. Fel. De undviker mestadels vĂ€nner och familj. 81% av de tillfrĂ„gade erkĂ€nde ocksĂ„ att de ofta kĂ€nner sig oroliga över att prata i telefon. Faktum Ă€r att de ibland mĂ„ste trĂ€na upp modet för att göra det.

FrĂ„n undersökningen, ”Att vara framför en skĂ€rm sedan de föddes kan tillskrivas att mĂ€nniskor inte har förmĂ„gan att enkelt ansluta till andra. Detta speciella fenomen har ett namn (telefonofobi) och det definieras i huvudsak av en mental Ă„ngest att interagera med andra i telefonen. NĂ€stan en av fem svarande har kĂ€nt att de mĂ„ste förbereda sig innan de ringer.

”NĂ€r du bryter ner detta kan du se varför mĂ€nniskor vĂ€ljer att gömma sig bakom e-post och meddelanden. “Kommer jag att stöta pĂ„ dĂ„ligt eller sĂ€ga nĂ„got fel?” NĂ€r du pratar med nĂ„gon i telefon kan du kĂ€nna dig sĂ„rbar eftersom du har mindre tid att professionellt förmedla din Ă„sikt eller formulera ditt svar. TyvĂ€rr, utan att mĂ€nniskor utmanar sig sjĂ€lva och gömmer sig bakom tekniken, riskerar de att inte utveckla dessa kommunikationsförmĂ„gor och bli alltmer isolerade. ”

Undersökningsresultaten hĂ€nvisar vidare till denna demografi som “generation mute.” Det beror pĂ„ att de har vuxit upp i en digital tidsĂ„lder dĂ€r de har antagit alternativa primĂ€ra kommunikationsformer, vilket leder till en minskning av röstsamtal. Visst kommer det sannolikt inte att öka antalet mobilsamtal, telefonsĂ€ljare och skrĂ€ppostsamtal.

Allt detta sagt, resultaten hÀr om inget annat skulle tjÀna som en pÄminnelse om att lÀgga ner den telefonen om du nÄgonsin behöver komma i kontakt med ett Ärtusende. De Àr faktiskt bara en text bort.