[Exclusive] Försäljningen av Samsung Galaxy M-serien överstiger 2 miljoner i Indien, onlineverksamheten ser 2x tillväxt

[Exclusive] Försäljningen av Samsung Galaxy M-serien överstiger 2 miljoner i Indien, onlineverksamheten ser 2x tillväxt

“Samsung s√§ger att det nu st√•r f√∂r 25 procent av online-segmentet p√• den indiska smarttelefonmarknaden, som v√§rderas till cirka 4,5 miljarder dollar”

Samsung har hittills ett mycket produktivt år på den indiska marknaden. Företaget startade 2019 med sin nya budgetuppställning Galaxy M-serien, följt av flaggskeppet Galaxy S-serien och mellanklass Galaxy A-serien lanseras i landet. Om man håller räkningen har Samsung redan lanserat nästan ett dussin smartphones. Flytten verkar löna sig för chaebolen som Asim Warsi, Senior Vice President РSamsung India Electronics Ltd, berättade 91mobiler i en konversation.

Samsung-Galaxy-M30-recension-91mobiles-09_thumb.jpgSamsung Galaxy M30

Från och med Galaxy M-serien slår det exklusiva online-sortimentet rätt anteckningar med konsumenterna i det prisvärda segmentet. Samsung har sålt över 2 miljoner enheter av Galaxy M-smarttelefonserien, som inkluderar Galaxy M10, Galaxy M20 och Galaxy M30. Naturligtvis är företaget redo att lansera Galaxy M40-smarttelefonen i Indien den 11 juni; detta blir varumärkets första smartphone med en hålskärm i M-serien.

Warsi avslöjade vidare att Samsungs online-verksamhet har vuxit dubbelt jämfört med förra året. Företaget står för 25 procent av onlineaffären (B2C) i den totala marknadsstorleken på cirka 4,5 miljarder dollar. Detta kommer att överbrygga klyftan mellan den sydkoreanska jätten och dess ärkerival Xiaomi, som leder online-segmentet.

Tidigare avslöjade Samsung att Galaxy S10-serien var den bästa säljaren i premiumsegmentet för smarttelefoner, vilket definieras som modeller prissatta 30 000 Rs och högre. Dess Galaxy A-sortiment har också gjort det ganska bra i landet Рdet fick en försäljning på 2 miljoner enheter inom 40 dagar efter lanseringen, och omsatte 500 miljoner dollar. Mindre än en månad senare avslöjade varumärket att Galaxy A-försäljningen har korsat 5 miljoner enheter på 70 dagar, med en omsättning på 1 miljard dollar.

Via Deepak Dhingra