[Exclusive]: Nokia 9 PureView pressrender markerar instÀllningen för fem kameror och fingeravtryckssensorn pÄ displayen

Nokia-9-render-feat

“Nokia 9 PureView officiella pressrender visar att det kommande flaggskeppet kommer att ha fem kameror i cirkulĂ€r form pĂ„ baksidan”

Nokia 9 PureView kommer att vara bland stjÀrnorna i 2019, med lanseringen allmÀnt förvÀntad vid evenemanget HMD Global kommer att vara vÀrd för MWC 2019. Nokia 9 har varit i ryktfabrikerna under lÄng tid, men rapporter kring handenheten har varit flödar oavbrutet de senaste mÄnaderna. Nu ger vi dig den officiella pressÄtergivningen av Nokia 9 PureView som visar de viktigaste detaljerna om den kommande flaggskeppstelefonen.

Nokia-9-render-feat

Nokia 9 PureView-renderingen som vi har tagit fram visar att smarttelefonen har tjocka ramar över och under skĂ€rmen. Detta innebĂ€r att företaget kommer att stĂ„ bakom varumĂ€rken som Samsung och Huawei, som gör anstrĂ€ngningar för att eliminera ramar med hĂ„lskĂ€rmar eller urtag, Ă„tminstone pĂ„ designfronten. I det övre högra hörnet kommer Nokia-mĂ€rket, bredvid selfie-kameran. Öronstycket och den vanliga sensorn placeras ocksĂ„ ovanför skĂ€rmen. Det finns en fingeravtryckssensor pĂ„ skĂ€rmen som lĂ„ser upp Nokia 9 med bara ett tryck pĂ„ skĂ€rmen.Nokia-9-render-nĂ€rbild

NÀr vi rör oss bakÄt kan vi se de fem kamerorna, LED-blixt och en autofokusmodul i en cirkulÀr layout. Zeiss-varumÀrket för optiken och Android One-mÀrket för programvaruplattformen syns pÄ bakpanelen. Nokia 9 PureView har böjda kanter pÄ baksidan för att göra det lÀttare för anvÀndarna att ta tag i den. Ström- och volymknapparna placeras pÄ höger kant.

Dessa designdetaljer Àr i linje med Nokia 9 PureView-renderingar som vi publicerade i samarbete med @OnLeaks. De visar ocksÄ att handenheten inte har ett 3,5 mm hörlursuttag och har en USB Type C-port för dataöverföring och laddning. De viktigaste Nokia 9 PureView-specifikationerna enligt ryktfabriken inkluderar en 5,99-tums skÀrm med 2K-upplösning och bildförhÄllandet 18: 9. Telefonen förvÀntas drivas av förra Ärets Snapdragon 845 SoC, stöds av 6 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme.

Med optik i fokus för Nokia 9 PureView kan vi förvĂ€nta oss att smarttelefonen erbjuder branschledande funktioner i kameravdelningen. Det Ă€r troligt att företaget kan anvĂ€nda en primĂ€rsensor med hög upplösning som stöds av en ultrabred sensor för att fĂ„nga mer omrĂ„de, sensordjup för bokeh-bilder och telezoomobjektiv – liknande det vi tidigare har sett pĂ„ Samsung Galaxy A9 (2018). Den femte sensorn kan vara en monokrom sensor för att lĂ€gga till mer kontrast och detaljer till bilderna eller till och med en 3D ToF-sensor, men det bör Ă„terigen pĂ„pekas att allt Ă€r spekulativt just nu. Vi kan förvĂ€nta oss 5x eller kanske till och med 10x förlustfri zoom pĂ„ luren.