[Exclusive] Vivo debuterar online-bara Z-serien i Indien för att motverka Xiaomi; S-serien kommer för offline-segment

[Exclusive] Den första smarttelefonen i Vivo S-serien kommer med upp till 8 GB RAM och kommer att prissÀttas under 25 000 Rs

“Vivo S-serien sĂ€ljs uteslutande pĂ„ offline-marknaden, medan Vivo Z-serien kommer att riktas till online-köpare”

Tillbaka i mars, 91mobiler rapporterade uteslutande Vivos fÀrdplan för smarttelefonlanseringar 2019. Hittills har den varit pÄ rÀtt vÀg. Företaget lanserade nyligen sina nya smartphones i Y-serien som heter Vivo Y15 och Y17 i Indien. Vi kan nu bekrÀfta att den kinesiska telefonmakaren hÄller pÄ att lansera nya Z-serietelefoner i Indien, samt att debutera S-serien i landet inom kort. BÄda serierna kommer att prissÀttas till mindre Àn 30 000 Rs pÄ den indiska marknaden, har vi lÀrt oss.

vivo s1 proVivo S1 Pro (Kina-variant)

Enligt en Vivo-chef som vill vara anonym, kommer Vivo att lansera nya Z-serier och S-modeller i Indien i juni eller början av juli. Medan en telefon i Z-serien – Vivo Z10 – lanserades i juli förra Ă„ret i Indien, har det inte funnits nĂ„gon modell sedan dess. Nu kommer dock företaget att Ă„teruppliva uppstĂ€llningen och strĂ€va efter budgetsegmentet med prestationsfokuserade telefoner med kraftfulla specifikationer. VĂ„r kĂ€lla sĂ€ger, ”De nya Z-modellerna kommer att lanseras för att utmana Xiaomi i budgetsegmentet. Z-seriens telefoner sĂ€ljs endast online i Indien. ”

Å andra sidan kommer Vivo S-serien – som för nĂ€rvarande har varit begrĂ€nsad till den kinesiska marknaden – fokuserad pĂ„ design och stil. Den kommer att finnas tillgĂ€nglig via offlinehandelskanaler i landet. Det bör dock noteras att S-seriens modeller pĂ„ vĂ€g till Indien kommer att skilja sig mycket frĂ„n de som slĂ€pptes i Kina. För att komma ihĂ„g, eftersom Vivo S1 och S1 Pro i Kina Ă€r de ombyggda versionerna av Vivo V15 och V15 Pro som lanserades i Indien tidigare i Ă„r.

Vivo Z5x blÄVivo Z5x

För att komma ihÄg uppdaterades Vivo Z-serien nyligen i Kina med lanseringen av Vivo Z5x-smarttelefonen. Z5x Àr den första telefonen frÄn mÀrket med en hÄlslagskÀrm. Mid-range-handenheten har en kant-till-kant 6,53-tums full HD + -skÀrm med bildförhÄllandet 19,5: 9 och ett förhÄllande mellan skÀrm och kropp pÄ 90,77 procent. Den drivs av Qualcomm Snapdragon 710-chipset ihop med upp till 8 GB och 128 GB ombordlagring.

För fotografering finns det trippel 16-megapixel + 8-megapixel ultra-wide shooter + 2-megapixel djupkameror pÄ baksidan, med hjÀlp av en LED-blixt. Den frÀmre kameran fÄr en 16-megapixelspelare för selfies och videosamtal. Andra höjdpunkter inkluderar FunTouch OS 9 med Android 9 Pie, 5.000 mAh batteri med 18 W snabb laddningsstöd och en bakmonterad fingeravtryckssensor. Vivo Z5x-priset i Kina börjar pÄ 1 398 RMB, vilket ungefÀr motsvarar 14 000 Rs i den indiska valutan.

Via Mukesh Singh