Facebook anvÀnder Sphero-robotar för att lÀra barn hur man kodar

Avatar for Fazeel Ashraf

Facebook hjÀlper barn att lÀra sig att koda pÄ ett sÄ innovativt sÀtt som möjligt. Barn som lyckas slutföra sina programmeringsuppgifter kommer att skickas Sphero-robotar, som de sedan kan programmera.
Facebooks senaste pedagogiska satsning, CodeFWD, kommer att ge online-programmeringstutorialer till barn och hjÀlpa lÀrarna frÄn Code.org.
Dessa programmerbara Sphero-robotar kallas bultar. Sphero Àr samma företag som tillverkade den nu berömda Star Wars BB-8 droidleksaken.
Eleverna kan sedan lÀra sig hur man anvÀnder blockbaserat Javascript för att programmera bultar för att leka med varandra, lysa upp och rulla i olika riktningar.
Facebook för utbildning listar kollektivt program som hjÀlper till att lÀra eleverna hur man kodar. Dessa inkluderar TechStart och Oculus Next Gen för att förse skolor och högskolor med VR-headset.
Ett annat exempel skulle vara Launchpad och Oculus som hjÀlper till att stödja olika kreativa VR-innehÄllstillverkare och ger en vÀlbehövlig spotlight för filantropiskt VR-material.
Facebook har ocksÄ utvecklat verktyg bara för lÀrare som heter Workplace and Groups som hjÀlper dem att samordna och organisera arbetsrelaterade uppgifter mer effektivt.
Facebook lanserar ytterligare ett initiativ denna mÄnad, kÀnt som Engineer for the Week. Detta kommer att vara ett fritidsprogram som lÀr tonÄringar tillÀmpad datavetenskap.
Studenterna kommer att arbeta med att utveckla spel och chatbots för lokala ÀndamÄl. Detta kommer att vara ett tre veckors program dÀr studenter kommer att arbeta med ingenjörer pÄ Facebook.
Programmet körs fyra gÄnger om Äret, dvs. en gÄng per kvartal.
NÀsta cykel börjar den första oktober och slutar i ett tvÄdagars hackathon-evenemang pÄ Facebook HQ.
Facebook vill öka mÄngfalden
Facebooks huvudsakliga mÄl Àr att ge underprivilegierade och underrepresenterade samhÀllen rÀtt verktyg för att fÄ dem till datorprogrammering.

Företaget fokuserar pÄ framtiden; det vill att sÄdana samhÀllen ska ha fler möjligheter sÄ att de kan dra nytta av fördelarna genom att öka deras arbetsplatsdiversitet.

Direktör för Facebook Education, Lauryn Hale Ogbechie hade detta att sĂ€ga, ” Vi vet att det Ă€r viktigt att se till att vi stöder nĂ€sta generation av olika talanger. Det kan verkligen utöka rörledningen. ”
Hon tillade vidare, ”Jag tror att det Ă€r till nytta för alla teknikföretag och branschen mer allmĂ€nt. Om vi ​​kan stödja studenter som studerar datavetenskap kommer det att gynna alla pĂ„ vĂ€gen. ”
Facebook har inte tydligt angett hur mÄnga robotar den kommer att skicka ut. NÀr bÄde lÀraren och eleverna har genomfört sjÀlvstudierna och frÄgesporterna kan de ansöka om roboten.
Förhoppningsvis kommer detta drag att lindra spÀnningen i jÀtten i Silicon Valley och visa det i ett bra ljus.