Facebook arbetar enligt uppgift att integrera Messenger-chattar i huvudappen igen

Facebook-chef tar grÀva pÄ Apple, kallar företaget en

“Facebook testas enligt uppgift att integrera sin fristĂ„ende” Messenger “-chatt i huvudappen igen”

Efter att ha tagit bort Messenger-funktionaliteten frĂ„n sin huvudsakliga app 2014 kan Facebook integrera sin fristĂ„ende Messenger-chattapplikation tillbaka i huvudappen. Funktionen, som upptĂ€cktes av en vĂ€lkĂ€nd appforskare Jane Manchun Wong, testas för nĂ€rvarande och kan snart lĂ„ta anvĂ€ndare anvĂ€nda bĂ„da applikationerna som en enda app under ett enda tak. Messenger-ikonen i Facebook-appen, i stĂ€llet för att öppna appen separat, visar ett avsnitt “Chattar” i sjĂ€lva huvudappen.

Facebook tar tillbaka chattarna till appen för att förbereda integrerade meddelanden

Tips @ Techmeme pic.twitter.com/LABK7qrk0e

– Jane Manchun Wong (@wongmjane) 12 april 2019

Detta drag kommer nĂ€r Facebook förbereder sig för att integrera sina meddelandetjĂ€nster i Messenger, Instagram och WhatsApp. Jane noterar att avsnittet “Chattar” i Facebook-appen kommer att ha begrĂ€nsade Messenger-funktioner. Medan anvĂ€ndare kan skicka och ta emot meddelanden skulle de fortfarande behöva öppna den fristĂ„ende applikationen för att anvĂ€nda andra funktioner som att ringa, skicka foton etc. Trots Facebooks integrationsplaner kommer fristĂ„ende applikationer att vara tillgĂ€ngliga för anvĂ€ndare. SkĂ€rmdumparna av funktionen visar ocksĂ„ Facebooks nya vita anvĂ€ndargrĂ€nssnitt, vilket Ă€r i linje med Messenger: s senaste redesign. Eftersom det fortfarande Ă€r i testfasen finns det inga detaljer angĂ„ende lanseringen Ă€nnu.

Separat har Facebook ocksÄ planer pÄ att lansera en dedikerad nyhetstjÀnst i partnerskap med utvalda utgivare. VD Mark Zuckerberg, i ett nyligen inlÀgg, sa att företaget för nÀrvarande bestÀmmer detaljerna för den nya funktionen och kan involvera publicister som fÄr betalt av Facebook för att publicera innehÄll pÄ sin plattform. Han hÀvdar vidare att han inte tittar pÄ nyhetstjÀnsten för att generera intÀkter.