Facebook avfyrar anstÀlld över Black Lives Matter Controversy

Facebook avfyrar anstÀlld över Black Lives Matter Controversy

Facebooks passivitet sticker ut

Dails skjutning kan ha varit över honom och utropade den upplevda passiviteten hos en enskild anstÀlld. Men den bredare passiviteten för Facebook sjÀlv över BLM-rörelsen drar ökande fördömande.

Den 29 maj utlöste Trump ett globalt skrik efter att ha twittrat den rasladdade frasen “nĂ€r plundringen börjar, skjutningen börjar”, medan han diskuterade demonstrationerna som Ă€gde rum i Minneapolis efter George Floyds död.

I en oövertrÀffad replik gömde Twitter Trumps tweet bakom ett meddelande och bekrÀftade att det hade brutit mot plattformens regler om förhÀrligande av vÄld. Som om detta inte var ett tillrÀckligt stort drag, förhindrade Twitter ocksÄ anvÀndare frÄn att gilla tweetet eller dela det utan kommentarer. Plattformen upprepade samma begrÀnsningar nÀr meddelandet publicerades pÄ Vita husets Twitter-konto.

Men nÀr Trump delade detta inlÀgg pÄ Facebook lÀmnades det orört av webbplatsen för sociala medier.

Dail hade varit bland en grupp Facebook-anstÀllda som har twittrat kritik mot Facebook, efter Zuckerbergs stillastÄende instÀllning till Donald Trumps motbjudande inlÀgg pÄ plattformen.

I ett eventuellt svar pÄ motreaktionen, frÄn bÄde allmÀnheten och hans egna anstÀllda, slÀppte Zuckerberg ett uttalande pÄ sitt eget Facebook-konto:

Han förklarar: “Personligen har jag en visceral negativ reaktion pĂ„ denna typ av splittrande och inflammatoriska retorik, men jag Ă€r ansvarig för att reagera inte bara i min personliga egenskap utan som ledare för en institution som Ă€r engagerad i det fria uttrycket.”

I takt med att spÀnningarna fortsÀtter att öka, med Black Lives Matter-protester som nu nÄr alla hörn av vÀrlden, kommer det utan tvekan att finnas fler omstÀndigheter dÀr sociala medieplattformar mÄste ingripa. Huruvida Zuckerberg bestÀmmer sig för att kliva upp pÄ tallriken Àr fortfarande osÀkert.