Facebook börjar rulla ut instÀllningen för mörkt lÀge till Messenger

Facebook Messenger fÄr WhatsApp-liknande citerade svar i konversationer

“Messenger’s Dark Mode kan stĂ€llas in manuellt genom att skicka en gul halvmĂ„ne emoji till nĂ„gon annan eller direkt till dig sjĂ€lv.”

Facebook har börjat lansera en ny Dark Mode-funktion för sin Messenger. LÀget kan aktiveras manuellt bÄde i iOS- och Android-versionen, och det Àr utformat för att anvÀnda chattappen enkelt i svagt ljus eller pÄ natten. För ungefÀr en mÄnad sedan fanns det ett rykte om att Facebook hade startat ett experiment för att integrera Dark Mode-funktionen i Messenger. Ryktet upptÀcktes av en Reddit-anvÀndare och avslöjade ocksÄ att det finns ett dolt sÀtt att initiera instÀllningarna.

Nu, nÀr den vÀl hade rullats ut, kan den ses som ett bekvÀmt alternativ förutom de ljusa vita skÀrmarna, vad vi brukade ha. Till skillnad frÄn andra appers mörka lÀgesfunktion (den andra grÄ kombinationen) Àr Messenger: s nya mörka lÀge helt svart i fÀrg och har bÀttre kontrast. Och det anses ocksÄ ge en ögon-lugnande visuell upplevelse och vara lÀtt för batteriet.
DarkModeSom tidigare nÀmnts kan Dark Mode i Messenger aktiveras manuellt genom att följa nÄgra steg:
1. Först mÄste du öppna en chattrÄd och skicka en mÄneemoji till den personen. Emoji mÄste vara den sÀrskilt gula halvmÄnen emoji och du kan skicka den till dig sjÀlv eller nÄgon annan.
2. Efter att ha skickat emoji kommer ett meddelande högst upp pĂ„ skĂ€rmen att dyka upp “Du har hittat mörkt lĂ€ge!”.
3. Nu, i ett tredje steg, mÄste du vÀxla mellan mörklÀgesbrytaren för att aktivera grÀnssnittet och instÀllningarna kommer att stÀllas in.

Kom ocksÄ ihÄg att Facebook kan visa ett annat meddelande som tyder pÄ att funktionen fortfarande Àr pÄ vÀg och grÀnssnittet kan se trasigt ut i vissa appar.
din bildI oktober förra Äret hade den sociala nÀtverksjÀtten meddelat att den hÀr funktionen skulle lanseras snart, medan det har gÄtt fem mÄnader att Àntligen fÄ instÀllningarna. Det Àr dock oklart för nÀrvarande om den hÀr metoden fungerar globalt eller inte, men enligt vissa kÀllor har anvÀndarna i Filippinerna, Portugal, Tjeckien, Saudiarabien och Indonesien redan börjat njuta av lÀget.

Förutom dessa lÀnder fungerade det ocksÄ pÄ Android- och iOS-enheter i Indien och det förvÀntas nÄs mycket snart för alla anvÀndare runt om i vÀrlden.