Facebook dejting är äntligen här!

Avatar for Amnah Fawad

Kommer du ihåg hype om Facebook-dejting för bara fyra månader sedan?

Facebook arbetade med sina dejtingsfunktioner för några månader sedan och har äntligen avslöjat att det kommer att genomgå ett provtest i Columbia idag.
Facebook-dateringsfunktionen konkurrerar direkt med väletablerade appar som Hinge och Tinder. Vad som är intressant med Facebook är att det erbjuder en bredare pool för anslutning.
Det är ingen överraskning att Facebook känner till nästan alla dina preferenser och sociala kretsar med hjälp av sin gamla data. Den vet vad du gillar, ogillar och vilken typ av evenemang du deltar i. Det har spelat in dina data sedan du gick med i det. Facebook vet till och med hur du mår (ja, de memes och citat du delar, taggar eller gillar talar för sig själva). Detta gör Facebook bättre än alla andra dejtingsappar där ute som visar matchningar enligt din profil och de frågor du får svar på.

Hur fungerar det?

√Ąven om det bara √§r en funktion, inte en separat app, m√•ste anv√§ndarna fortfarande skapa en profil om de vill anv√§nda den h√§r tj√§nsten. Alla som √§r √∂ver 18 kan anv√§nda den h√§r funktionen. Enligt Wired har Facebook totalt 20 fr√•gor som du kan svara p√• f√∂r att ge dina tittare en kort uppfattning om dig sj√§lv. Du kan ocks√• beskriva dig sj√§lv genom att fylla i funktioner som din √•lder, l√§ngd, var du bor etc.
När du har skapat din profil kan du luta dig tillbaka och koppla av medan Facebook använder sin Mr-I-Know-Everything, dess intelligenta algoritm, för att räkna ut potentiella matchningar åt dig. Matcherna baseras på dina intressen.
Oroa dig inte, Facebook kommer inte att ansluta dig till dina vänner eller läskiga förföljare som du har blockerat. Men du kanske hamnar hos en väns vän som inte är så illa, eller hur? Användarna kan ställa in upp till 9 foton på deras dejtingsprofil.
F√∂rst√• hur m√§nniskor kan bli besv√§rliga med en enkel “hej” fr√•n en av deras matcher. D√§rf√∂r uppmuntrar funktionen anv√§ndarna att starta en konversation som l√•ter mer interaktiv.
Dessutom har du friheten att bli ansluten till den typ av människor du vill. Om du till exempel vill att Facebook ska visa matchningar baserat på en viss händelse du har besökt kommer den att göra det.

När kommer du att kunna använda den?

För närvarande testas appen offentligt i Columbia. Appen kommer att finnas tillgänglig i andra regioner på lite.
Vill du ha den h√§r funktionen i din region? L√•t oss veta ūüėČ