Facebook fokuserar pÄ att bekÀmpa falska nyheter, medan integritetsproblem tar baksÀtet

Facebook fokuserar pÄ att bekÀmpa falska nyheter, medan integritetsproblem tar baksÀtet

“Medan Facebook tillkĂ€nnagav fyra sĂ€tt att ta itu med falska nyheter och hatprat, har verktyget” Rensa historik “Ă„terigen försenats frĂ„n sin offentliga lansering.”

Facebook har varit upptagen i sitt försök att bekÀmpa falska nyheter och hatprat pÄ sin plattform. Den sociala mediejÀtten har hÄllits ansvarig som ett medium som kan ha en följdpÄverkan pÄ frÄgor som nationella val. Nu, pÄ en presskonferens som hÄlls vid sitt huvudkontor i USA, har Facebook detaljerat en fyrkantig strategi i ett försök att ta itu med sÄdana frÄgor pÄ sin plattform.

Strategin som presenteras av Facebook innefattar att Àndra algoritmen för dess nyhetsflöde, för att minska rankningen av webbplatser och kÀllor som inte regelbundet Àr lÀnkade till, och dÀrmed bygga pÄlitlighet för information som delas pÄ plattformen. Den andra delen av denna strategi handlar om att minska den totala rÀckvidden för grupper pÄ Facebook som regelbundet delar och försöker sprida felinformation. Dessa normer kommer att integreras i Facebooks community-standarder, och gruppadministratörer kommer snart att hÄllas mer ansvariga för den information som delas inom relevanta grupper. Det Àr emellertid Ànnu inte klart om den exakta omfattningen av straff som gruppadministratörer skulle utsÀttas för under sÄdana omstÀndigheter.

Facebook 2

Facebook utvidgar ocksĂ„ sitt partnerskap med Associated Press i ett försök att förbĂ€ttra deras filtrering av falska nyheter och felinformation av videoinnehĂ„ll, samt förfalskat innehĂ„ll pĂ„ spanska, som visas pĂ„ Facebook för sina amerikanska anvĂ€ndare. Slutligen syftar Facebook till att öppna en konsultationsmodell med trovĂ€rdiga kĂ€llor i ett försök att förbĂ€ttra sin mĂ€nskliga driven falska nyhetsidentifiering. Dessa kĂ€llor, enligt Facebook, inkluderar “ett brett spektrum av akademiker, faktakontrollsexperter, journalister, undersökningsforskare och organisationer i det civila samhĂ€llet.”

Men medan alla dessa steg lĂ„ter trovĂ€rdigt, sĂ„ verkar Facebooks aspekt av sekretess slĂ„ en hit. Vid samma konferens uppgav Facebooks vice ordförande för “integritet”, Guy Rosen, att dess “tydliga historik” -verktyg för anvĂ€ndare har skjutits lĂ€ngre bakĂ„t, med en potentiell lansering som nu förvĂ€ntas hösten 2019. Den uppenbara orsaken till detta beror pĂ„ att Facebook verkar pĂ„ nytt sĂ€tt som de behandlar data eftersom företaget vill lösa integritetsproblem ”pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt”.

Verktyget ” clear history ” tillkĂ€nnagavs pĂ„ F8 2018 av Mark Zuckerberg, som introducerade det bland allvarliga anklagelser om integritetsdödande. Det skulle ursprungligen lanseras i slutet av 2018, varefter det pressades till vĂ„ren 2019. Nu har lanseringen skjutits lĂ€ngre tillbaka, och det Ă„terstĂ„r att se om Facebook lyckas nĂ„ sin deadline den hĂ€r gĂ„ngen.