Facebook frÀmjar av misstag Instagram-inlÀgg som visar vÄldtÀkt, mordhot

Facebook kan ha uppmuntrat Steelers breda mottagare Antonio Brown att spela in firande i omklÀdningsrummet

I ett kolossalt pinsamt ögonblick för vĂ€rldens största sociala nĂ€tverk – som, det bör noteras, har varit under ökande pĂ„tryckningar för att polisera innehĂ„llet det marknadsför för sina anvĂ€ndare – Facebooks algoritmer drev ett otroligt oroande Instagram-inlĂ€gg som en annons. Detta kunde verkligen inte vara mer perfekt.

InlĂ€gget var en screengrab tas av Olivia Solon, en San Francisco-baserad teknisk journalist för VĂ€ktaren, med ett e-postmeddelande som hon fick för ett Ă„r sedan. Meddelandet som finns dĂ€r Ă€r ett ganska dyster – ett hot mot vĂ„ldtĂ€kt och dödar henne – men det hindrade inte Facebook frĂ„n att anvĂ€nda det mycket trafikerade inlĂ€gget för att marknadsföra Instagram till Solons vĂ€nner och familj.

“Idag sĂ„g min syster den hĂ€r annonsen pĂ„ Facebook”, skriver Salon ett Instagram-inlĂ€gg. “Det verkar som om Instagram anvĂ€nder ett av mina mest” engagerande “inlĂ€gg (en skĂ€rmdump av ett e-postmeddelande som jag fick för ett Ă„r sedan) för att marknadsföra sin tjĂ€nst för mĂ€nniskor pĂ„ Facebook. Det Ă€r nĂ„got av en algoritm misslyckas. ”

Det uttrycker det förmodligen mildt. Det Àr ocksÄ oerhört ironiskt att Facebooks system skulle göra det just det inlÀgget, som lyfter fram verkligheten att interagera med frÀmlingar online, för att marknadsföra Instagram, som handlar om att fÄ en följd av, ja, mest frÀmlingar. Du kan bara inte göra det hÀr.