Facebook ger val för att blockera bakgrundsspÄrning i den senaste Android-uppdateringen

Facebook-chef tar grÀva pÄ Apple, kallar företaget en

“Facebook bekrĂ€ftar den nya bakgrundsplaceringsfunktionen för Android, med vilken anvĂ€ndare nu kan vĂ€lja om de vill att Facebook ska lagra platshistorik eller inte.”

Facebook har nyligen meddelat en uppdatering för sin sociala nÀtverksplatsens platskontroll för Android-anvÀndare. Uppdateringen ger anvÀndarna ytterligare val för att kÀnna till processen för insamling och lagring av platsinformation. Det har klargjorts att företaget inte Àndrar tidigare val av anvÀndare och att uppdateringen inte kommer att samla in nÄgon ny information.

Den nya platskontrollfunktionen pĂ„ Facebook ger sina Android-anvĂ€ndare flexibilitet att vĂ€lja om de vill samla in information Ă€ven nĂ€r appen inte anvĂ€nds. I sin nyhetsredaktör har det förklarat genom att ge ett exempel att nĂ€r anvĂ€ndare klickar pĂ„ funktionen “nĂ€rliggande vĂ€nner”, som tillĂ„ter delning av plats med vĂ€nner, mĂ„ste den nu ta tillstĂ„nd frĂ„n Facebook om de inte anvĂ€nder appen.

FBLOCATIONUPDATETidigare fungerade platsfunktionen pÄ Facebook genom att be anvÀndarna att aktivera sin platshistorik först. I nÀsta steg var anvÀndarna tvungna att lÄta Facebook dela platsen eller spara tidigare platser. Men med den hÀr uppdateringen fÄr anvÀndarna fullstÀndig frihet att vÀlja vad de ska vÀlja.

AnvÀndare som har aktiverat sin historikinstÀllning, för dem Àr den nya bakgrundsfunktionen aktiverad och de som vÀljer att hÄlla den inaktiverad kommer ocksÄ att ha den nya bakgrundsplatsinstÀllningsfunktionen inaktiverad. Facebook-appen varnar Android-anvÀndare som valde att hÄlla historikinstÀllningen aktiverad för att meddela dem om den hÀr uppdateringen och bestÀmma vad som Àr bra för dem.

Det har bekrÀftats att det inte kommer att finnas nÄgon förÀndring i Facebook för iOS-anvÀndare, men det kommer att skicka varningar till alla om historikinstÀllningarna tidigare.