Facebook gör offentliga kommentarer mer “meningsfulla” med förbĂ€ttrad kommentarrankning

Facebook gör offentliga kommentarer mer

“Facebook rankar kommentarer om offentliga inlĂ€gg frĂ„n sidor och personer med mĂ„nga följare för att visa relevanta och kvalitetskommentarer”

Facebook-konversationer kan ofta visa sig vara förvirrande för lĂ€sarna, eftersom nĂ„gra av de relevanta kommentarerna ofta ligger begravda djupt i kommentarsektionen. Även om det redan har ett rankningssystem pĂ„ plats, vilket möjliggör viss ordning i den annars kaotiska aspekten av sociala nĂ€tverkssajter, har webbplatsen nu infört nĂ„gra Ă€ndringar för att förbĂ€ttra detta system ytterligare. Den sociala nĂ€tverksjĂ€tten har ocksĂ„ belyst hur dessa förbĂ€ttringar fungerar.

För att göra kommentarsektionen mer ”meningsfull”Facebook sĂ€ger att kommentarerna kommer att visas mer framtrĂ€dande nĂ€r de har interaktioner frĂ„n sidan eller personen som ursprungligen postade. Vidare, om en kommentar har svar eller reaktioner frĂ„n vĂ€nnerna till personen som postade kommer dessa ocksĂ„ att markeras.

Facebook-katastrof-maps_thumb.png

För de som inte Àr medvetna, rankar Facebook frÄn och med nu kommentarer pÄ offentliga inlÀgg frÄn sidor och personer med mÄnga följare för att visa relevanta och kvalitetskommentarer. Denna rangordning görs efter övervÀgande av flera parametrar. NÀtverkstjÀnsten för sociala medier ser till att endast autentiska kommentarer som fÄr engagemang markeras. För att göra det görs filtrering för att se till att det inte finns nÄgot engagemangsbete.

“MĂ€nniskor kan moderera kommentarerna pĂ„ sitt inlĂ€gg genom att dölja, radera eller engagera sig i kommentarer. Ranking Ă€r aktiverat som standard för sidor och personer med mĂ„nga följare, men sidor och personer med mĂ„nga följare kan vĂ€lja att inaktivera rangordning av kommentarer. MĂ€nniskor som inte har sĂ„ mĂ„nga anhĂ€ngare kommer inte att aktivera kommentarrankning automatiskt eftersom det finns fĂ€rre kommentarer totalt sett, men alla kan vĂ€lja att aktivera kommentarrankning genom att gĂ„ till deras instĂ€llningar,”Sa Facebook i sitt blogginlĂ€gg.