Facebook har enligt uppgift arbetat med att förena affÀrsmeddelanden frÄn alla sina appar

Facebook har enligt uppgift arbetat med att förena affÀrsmeddelanden frÄn alla sina appar

“Flyttet kommer till synes att göra det möjligt för företag att svara pĂ„ meddelanden som skickas till sin sida via Instagram DMs, och kan till och med integrera WhatsApp i framtiden.”

Efter att ha officiellt bekrĂ€ftat sitt interna projekt för att förena kodbaserna för WhatsApp och Instagram med Messenger, har Facebook ocksĂ„ rapporterats arbeta med att förena sina affĂ€rstjĂ€nster i alla sina appar. En rapport av Axios har avslöjat att Facebook vill integrera Instagrams direktmeddelanden som ska matas in i Facebooks Pages Manager-app. Även om WhatsApp hittills inte har nĂ€mnts nĂ„got konkret, kan det ocksĂ„ integreras i framtiden.

Flyttet kommer att hjÀlpa Facebook pÄ flera sÀtt. Ett brett utbud av företag har stadigt börjat flytta sin frÀmsta sociala medieverksamhet till Instagram, upprörd av sin unga, vÀxande anvÀndarbas. I maj 2018 rapporterade Instagram över 150 miljoner anvÀndare av sin direktmeddelandetjÀnst i appen att kommunicera med företag, och det antalet Àr bara planerat att vÀxa. Facebook har under tiden bevittnat en slags avmattning, med mycket av den yngre generationen som föredrar Instagrams fotocentrerade medium.

Instagram

Följaktligen kommer enande Instagram-direktmeddelanden i Facebooks Pages Manager-företagstjÀnst att uppmana företagare att fortsÀtta anvÀnda den primÀra Facebook-appen sjÀlv. Facebook tillÄter redan anvÀndare att svara pÄ Instagram-kommentarer via Pages Manager, och övergÄngen till att förena meddelandeplattformar kommer att knyta de tvÄ tjÀnsterna nÀrmare. Medan WhatsApp Ànnu inte har pratats om Àr det möjligt att det ocksÄ integreras i Facebook Pages Manager-tjÀnsten. För nÀrvarande erbjuder WhatsApp redan affÀrskonton, och den hÀr tjÀnsten kan integreras i nÄgon form i Facebooks inhemska ekosystem.

Nyheten kommer pÄ baksidan av Facebooks beslut att förena kodbaserna för WhatsApp och Instagram med den för sin egen meddelandetjÀnst, Messenger. Företagets VD Mark Zuckerberg uppgav att detta skulle göra det möjligt för företaget att tillhandahÄlla enhetlig end-to-end-kryptering av meddelanden i alla tjÀnster, samt enklare plattformskommunikation. Dock stÀlldes frÄgor om Facebook: s eventuella mÄl, och mÄnga uppgav att detta görs för att hÄlla de flesta anvÀndare engagerade inom sin plattform och potentiellt öka intÀkterna frÄn riktade annonser.