Facebook inför begrÀnsningar för anvÀndning av video och reklam för att bekÀmpa vÄld

Facebook inför begrÀnsningar för anvÀndning av video och reklam för att bekÀmpa vÄld

“Enligt Facebook kommer det snart att begrĂ€nsa anvĂ€ndare som sprider vĂ„ld, hatprat och propaganda frĂ„n att anvĂ€nda verktyg för att sprida sitt innehĂ„ll till fler anvĂ€ndare”

Facebook har meddelat att det snart kommer att börja införa strategiska begrÀnsningar för anvÀndare som sprider propaganda, vÄld, falska nyheter och hatprat pÄ plattformen. Dessa begrÀnsningar kommer att börja med att förbjuda sÄdana anvÀndare frÄn att kunna sÀnda livevideor pÄ Facebook och tillhörande plattformar och dÀrigenom begrÀnsa pÄverkan och inflytandet som dessa anvÀndare kan ha pÄ andra anvÀndare.

Enligt Facebook kommer dessa begrÀnsningar att införas om en anvÀndare publicerar nÄgot innehÄll som strider mot dess gemenskapsstandarder. Som ett resultat, om nÄgon anvÀndare rÄkar lÀgga upp innehÄll med skadlig avsikt, sÄsom lÀnkar till terrorgrupper, ens en gÄng, kommer de att förbjudas frÄn att anvÀnda direktsÀndningsverktyget. Detta kommer pÄ baksidan av den vita nationalistiska terrorattacken i Christchurch, Nya Zeeland, nÀr den avskyvÀrda terrorhandlingen sÀndes direkt.

Facebook-logotyp - presenterad

Facebook har varit pĂ„ vĂ€g att förbjuda anvĂ€ndare med lĂ„ngvariga politiska avsikter och avsikter att sprida konspirationsteorier som stör allmĂ€n diskussion med vilseledande information och rykten som presenteras i sken av fakta. Nyligen etablerade den sociala mediejĂ€tten sin politik för ” Farliga individer och organisationer ”, vilket ledde till förbudet för högerextrema och vita överhöghetsaktivister som Milo Yiannopoulos och Alex Jones frĂ„n bĂ„de Facebook och Instagram.

I ett blogginlÀgg uppgav Guy Rosen, Facebooks vice ordförande för integritet, att dessa begrÀnsningar för missbruk av Facebooks kraftfulla kommunikationsverktyg snart skulle strÀcka sig till flera andra funktioner utöver bara livevideor. Enligt Rosen skulle begrÀnsningarna snart utvidgas till att inaktivera anvÀndare som bryter mot uppförandekoden frÄn att skapa reklam pÄ plattformen, vilket drastiskt minskar deras rÀckvidd bland Facebooks miljarder anvÀndare.

Facebook mötte skarp kritik frÄn att skydda myndigheter, anvÀndare och media för att inte agera snabbt nog under Nya Zeelands terrorattacker och för att inte förhindra att direktsÀndningen avslutades eller att kopior gjordes. För att förhindra sÄdana incidenter i framtiden har Rosen avslöjat att Facebook samarbetar med universitet och forskningsflyg för att förbÀttra sin innehÄllsanalyssteknik, vilket skulle hjÀlpa dem att förhindra sÄdana dödsfall i framtiden.