Facebook kan lansera dedikerad nyhetstjänst i samarbete med utvalda publicister

Facebook kan lansera dedikerad nyhetstjänst i samarbete med utvalda publicister

‚ÄĚFacebooks VD Mark Zuckerberg uppgav i en intervju att medan nyheter kommer att vara fria att l√§sa, √§r han villig att betala f√∂rlag f√∂r h√∂gkvalitativt inneh√•ll‚ÄĚ

Facebook kan snart våga bygga en dedikerad nyhetstjänst med sin underhållningscentrerade sociala medieplattform. Den nya utvecklingen delades av företagets VD Mark Zuckerberg, som har avslöjat detsamma i ett nyligen inlägg. Enligt honom bestämmer Facebook för närvarande specifikationerna för den nya funktionen och kan involvera publicister som får betalt av Facebook för att publicera innehåll på sin plattform.

I posten s√§ger Zuckerberg att ‚ÄĚh√∂gkvalitativ journalistik‚ÄĚ spelar en stor roll i samh√§llet och att han str√§var efter att fr√§mja detsamma. Tj√§nsten kommer att centreras kring publikationer som anses vara viktiga och p√•litliga som nyhetsk√§llor bland anv√§ndarna och f√∂r att ge dem ett extra incitament kommer Facebook till och med att betala dem f√∂r samma sak. Men han har sagt att anv√§ndare av denna tj√§nst inte kommer att debiteras en premie och Facebook kommer ist√§llet att forts√§tta med sin vanliga aff√§rsmodell, d√§r Zuckerberg h√§vdar att han inte tittar p√• nyhetstj√§nsten f√∂r att g√∂ra int√§kter.

Facebook_Zuckerberg - presenterad

Facebook har fått massor av kritik för sent för inverkan av falska nyheter på sin plattform. Den sociala mediejätten är en av de mest inflytelserika informationskällorna i världen på grund av vilken den har ett stort antal källpunkter som publicerar information på sin plattform. Under försök att vidta åtgärder för att förhindra felaktig information har Facebook också minskat frekvensen och regelbundenheten av nyheter i sitt News Feed. Istället erbjuder det nu ett mer underhållningsbaserat tillvägagångssätt för detsamma.

Det √§r √§nnu inte klart n√§r Facebook t√§nker lansera den dedikerade nyhetstj√§nsten. √Ąven om det talas om som en frist√•ende tj√§nst √§r det troligt att Facebook integrerar den i sin √∂vergripande app och inte g√∂r den till en helt individuell tj√§nst. Det kan ocks√• ge Facebook mer information om vad anv√§ndarna vill l√§sa, vilket ger mer information om anv√§ndarinst√§llningar och andra relaterade detaljer.