Facebook kan mycket tyst lansera sin smarta högtalare utomlands för att undvika mer uppmÀrksamhet

Facebook kan mycket tyst lansera sin smarta högtalare utomlands för att undvika mer uppmÀrksamhet

Facebook skulle avslöja sina första smarta högtalare vid Ärets F8-evenemang, men allt som Àndrades i samma ögonblick som Cambridge Analytica-anvÀndardatabrottet upptÀcktes. Facebook bestÀmde sig för att skjuta upp lanseringen, sade en rapport för inte sÄ lÀnge sedan, eftersom det handlade om alla motreaktioner.

Sedan Cambridge Analyticas metoder för insamling av anvÀndardata kom fram har Facebook varit under intensiv granskning och var tvungen att meddela olika integritetsvÀnliga Àndringar och nya funktioner. Mark Zuckerberg mötte kongressen tvÄ gÄnger i början av april och vittnade om saken. En ny rapport hÀvdar att Facebook vill lansera högtalarna pÄ internationella marknader för att undvika ytterligare granskning i USA.

MÀnniskor som Àr bekanta med Facebooks planer berÀttade CNBC att Facebook vill sÀlja enheterna pÄ internationella marknader före USA utan att avslöja vilka marknader företaget övervÀger, eller nÀr produkterna faktiskt kommer att presenteras.

En Facebook-tillverkad enhet som alltid lyssnar pÄ anvÀndaren Àr förmodligen inte nÄgot Facebook vill förklara för USA-baserade anvÀndare och lagstiftare just nu.

Samtidigt vill Facebook lansera produkterna sÄ att de inte tappar Ànnu mer mark för konkurrenter inklusive Amazon och Google.

Facebooks smarta högtalare drivs av Facebook M-assistent, som var tillgÀnglig i Messenger tills nyligen. Röstassistenten, som kan fÄ ett fullstÀndigt namn som Marvin, skulle sannolikt fungera som Amazons Alexa och Googles assistent.

Högtalarna ansluts direkt till Messenger för att underlÀtta chatt med vÀnner och familj. En av enheterna kommer att ha en pekskÀrm och en kamera, sÀger rapporten.