Facebook kan snart lÄta dig stÀnga av de irriterande röda meddelandemÀrkena

Facebook kan snart lÄta dig stÀnga av de irriterande röda meddelandemÀrkena

“De ökĂ€nda röda prickarna eller mĂ€rkena har ofta kallats ut av anvĂ€ndarna för att vara irriterande och distraherande i naturen”

Facebook testar enligt uppgift en funktion som Àntligen lÄter anvÀndare stÀnga av de ökÀnda röda prickarna ovanpÄ ikoner, grupper, sidor och videor, formellt kallade aviseringsmÀrken. Dessa röda flÀckar, som har varit en del av Facebook-grÀnssnittet under mycket lÄng tid, har ofta dragit glÀdjen hos anvÀndare över hela vÀrlden för att vara onaturligt distraherande bland det sociala mediets vita och blÄa tema.

Facebook-meddelandepunkterTwitter @ Matt Navarra

Det har varit ett strategiskt steg frĂ„n Facebook att sprida grĂ€nssnittet med röda prickar för funktioner som det ville uppmĂ€rksamma. Till exempel skulle du ofta hitta dessa mĂ€rken pĂ„ den nyligen introducerade fliken “videor”, vilket Ă€r en kategori som Facebook försöker riktigt hĂ„rt att marknadsföra för att etablera sig i en konkurrenskraftig videostreamingindustri. MĂ€rkena markeras ocksĂ„ i gruppkonversationer, som drar dig till specifika grupper baserat pĂ„ Facebooks innehĂ„llspreferensalgoritmer, för att fĂ„ dig van vid företagets kommande gruppcentrerade anvĂ€ndarupplevelse.

Facebook har bekrÀftat till TechCrunch att funktionen faktiskt testas, och endast en utvald grupp anvÀndare kan se funktionen just nu. De nya kontrollerna gör det möjligt för en anvÀndare att bestÀmma om de inte vill se nÄgra meddelandemÀrken pÄ plattformen eller vÀlja mellan grupper, huvudmeny, Facebook Marketplace, profil och andra. FörÀndringen har upptÀckts och avslöjats av sociala medier-konsulten Matt Navarra och omvÀndteknikmÀstaren Jane Wong, som dÀrefter twittrade för att visa en glimt av hur funktionen ska se ut.

Facebook testar förmÄgan att vÀxla meddelandepunkter för den specifika fliken i appen

Detta bör ta itu med den lÄnga irritationen av flikar som visar meddelandepunkter som inte utlöser glÀdje för anvÀndaren pic.twitter.com/vtBLkbjKtE

– Jane Manchun Wong (@wongmjane) 1 juni 2019

För anvÀndare som har inkluderats i programmet före lanseringen bör Ätkomst till aviseringsinstÀllningar leda dem till alternativet att vÀxla mÀrken. MÄnga över hela vÀrlden ser ocksÄ detta drag av Facebook som en positiv nick till att ge anvÀndarna större frihet vad de vill se pÄ plattformen. Det finns inget ord hittills om nÀr funktionen skulle göras live, men med tanke pÄ att den redan Àr i ett offentligt teststadium, kan vi alla förvÀnta oss att se den pÄ vÄra mobila Facebook-appar, snart.