Facebook lÀgger till en dedikerad Gaming Hub i huvudappens navigeringsfÀlt

Facebook-chef tar grÀva pÄ Apple, kallar företaget en

“Facebook-fliken hjĂ€lper anvĂ€ndare att hitta spel, streamers, spelgrupper de följer och upptĂ€cka nytt innehĂ„ll baserat pĂ„ deras intressen”

Facebook har lagt till den nya dedikerade Gaming-fliken i navigeringsfÀltet i företagets huvudapp. Som TechCrunch rapporter hoppas företaget kunna hjÀlpa anvÀndare att hitta spel, streamers, spelgrupper de följer och upptÀcka nytt innehÄll baserat pÄ deras intressen. Detta Àr ytterligare ett stort steg för Facebooks spelinsatser för att bÀttre utmana Twitch och YouTube.

Facebook-spel

NÀr du vÀl Àr pÄ den nya fliken Gaming kommer appen att presentera dig med ett flöde av innehÄll inklusive spel som du kan spela med vÀnner, videor att titta pÄ frÄn toppstreamers, esportsorganisationer och spelutgivare och fÄ uppdateringar frÄn spelgrupper. Fliken Gaming bygger pÄ spelvideodestinationen, som webbplatsen lanserades förra Äret som Fb.gg. Navet hade erbjudit en samling av alla videospel som strömmar pÄ Facebook och ett sÀtt för spelare att interagera.

Enligt uppgift kommer Facebook att rulla ut den nya spelfliken till anvÀndare i partier och antalet ökar nÀr det blir stort. Idén att placera spelfliken rÀtt i navigeringsfÀltet Àr en produktiv idé eftersom anvÀndare antingen mÄste kolla in den nÀr de sveper till olika delar av appen eller sÄ kommer den att fÄnga deras uppmÀrksamhet med sin nÀrvaro.

Facebook syftar ocksÄ till att dra streamers och tittare lika med sitt virtuella valutatippningssystem, frÄn vilket det fÄr en nedskÀrning för sig sjÀlv. Facebooks nedskÀrning för dessa tips varierar frÄn 5 till 30 procent och nedskÀrningen blir mindre nÀr anvÀndare köper större valutapaket.