Facebook lÀgger till hyllningsfliken för memorialiserade konton

Facebook lÀgger till hyllningsfliken för memorialiserade konton

“Äldre kontakter kan nu Ă€ndra tagginstĂ€llningarna, lĂ€gga till eller ta bort taggar och hantera sekretessen för inlĂ€gg som delas av vĂ€nner eller familjemedlemmar för minnesmĂ€rkta konton.”

Facebook har lagt till en ny hyllningsavdelning pÄ plattformen som gör det möjligt för anvÀndare att komma ihÄg sina vÀnner och familj som har gÄtt bort. Tributavsnittet kommer att vara under en ny flik nÀr anvÀndare öppnar en memoriserad profil och tillÄter anvÀndare att posta eller lÀsa meddelandena till minne om sina nÀra och kÀra. Enligt blogginlÀgget frÄn Facebook COO Sheryl Sandberg har Àndringarna lagts till pÄ grundval av feedback som delades av anvÀndarna som tillhör olika kulturer och religiösa bakgrunder.

Facebook

Bredvid fliken Hyllningar finns tidslinjen, som kommer att bevara den avlidnes tidslinje som den var innan de gick bort. Det nya hyllningsavsnittet för memoniserade konton innehĂ„ller kontroller för dem som hanterar kontot. Nu kan Legacy Contact – familjemedlemmen eller en vĂ€nanvĂ€ndare nominera för att hantera sitt konto nĂ€r de dör – kan nu göra mer, som att Ă€ndra tagginstĂ€llningarna, ta bort det och hantera vem som kan se eller posta pĂ„ tidslinjerna.

Tillsammans med detta sĂ€ger Facebook att det ocksĂ„ har förbĂ€ttrat sin AI för att förhindra att den avlidnes konto “dyker upp pĂ„ platser som kan orsaka nöd.” Dessa inkluderar att be vĂ€nner och familj att rekommendera personen att bli inbjuden till evenemang eller skicka födelsedagspĂ„minnelser till vĂ€nner. Detta kommer att fungera tills Legacy Contact bestĂ€mmer sig för att minnas kontot för deras nĂ€ra och kĂ€ra. Enligt blogginlĂ€gget tittar över 30 miljoner mĂ€nniskor pĂ„ minnesmĂ€rkta profiler varje mĂ„nad ”för att publicera berĂ€ttelser, fira milstolpar och för att komma ihĂ„g de som gĂ„tt bort.”

[Previous Story]OPPO O-Fresh trÄdbundna stereohörlurar tillkÀnnagavs

[Next Story]Samsung Galaxy A20e med 5,8-tums skÀrm och 3000 mAh batteri lanserat