Facebook lÀmnade lösenord för över 600 miljoner anvÀndare lÀsbara för anstÀllda

Facebook lÀmnade lösenord för över 600 miljoner anvÀndare lÀsbara för anstÀllda

“Facebook sĂ€ger att det har fixat sĂ€kerhetshĂ„let och kommer att skicka meddelanden till berörda anvĂ€ndare för att Ă€ndra sitt lösenord”

Facebooks farliga integritetsstandarder fortsÀtter att förvÀrras för varje dag, eftersom ett nytt blogginlÀgg frÄn företaget sa pÄ torsdag att det fann att mÄnga anvÀndarlösenord var lÀsbara för anstÀllda efter att en sÀkerhetsforskare avslöjade bortfallet. SÀkerhetsbloggen KrebsOnSecurity rapporterade att lösenord för cirka 600 miljoner anvÀndare lÀmnades ute i det fria och anstÀllda hade tillgÄng till det. Facebook sÀger att det hittade problemet i januari i Är men sÀkerhetsforskare Brian Krebs skrev i sin rapport att vissa lösenord har lagrats i klartext sedan 2012.

Facebook

Som Facebook förklarar uppstod problemet inte pÄ grund av en enda bugg. IstÀllet hÀnde detta i olika situationer, inklusive en appkrasch dÀr kraschloggen fÄngade lösenordet. Detta kan dock inte anvÀndas som en ursÀkt för vad som Àr en mycket grundlÀggande datasÀkerhetspraxis. Om det Àr vÀrt att trösta, sÀger den sociala medieplattformen att uppgifterna inte har missbrukats av anstÀllda, och definitivt inte nÄgon utanför organisationen. SÀkerhetsexperter har starkt föreslagit att anvÀndare ska Àndra sina lösenord.

Ironiskt nog bröt nyheten ut efter att Facebook-vd Mark Zuckerberg pratade om en ny “integritetsfokuserad vision” för det sociala nĂ€tverket för nĂ„gra veckor sedan. Den nya situationen skulle vara pinsamt för en sĂ„dan storskalig plattform som har skadats av sĂ€kerhets- och integritetsfrĂ„gor sedan förra Ă„ret. De lĂ€sbara lösenorden Ă€r inte farliga för anvĂ€ndarnas integritet om inte en motstĂ„ndare med skadade avsikter fĂ„tt tag pĂ„ sĂ„dan data. Det Ă€r oroande eftersom Facebooks senaste dataintrĂ„ng som exponerade 29 miljoner konton hĂ€nde precis i september förra Ă„ret. I vilket fall som helst sa Facebook att det kommer att skicka meddelanden till anvĂ€ndare som uppmanar dem att Ă€ndra sina lösenord.

[Previous Story]AirPower trÄdlös laddares bild visas pÄ Apples australiensiska webbplats

[Next Story]Xiaomi Redmi Note 7 Pro recension: markerar en vÀndpunkt i varumÀrkets resa