Facebook lÄter dig nu fira dina vÀns födelsedagar i berÀttelser

Facebook lÄter dig nu fira dina vÀns födelsedagar i berÀttelser

“Med den nya funktionen kan mĂ€nniskor lĂ€gga upp bilder, videor eller digitala kort till sina kompisers Facebook-berĂ€ttelser”

För bara ett par veckor sedan meddelade Facebook att funktionen Stories nu har mer Àn 500 miljoner aktiva anvÀndare dagligen. Nu har varumÀrket en ny funktion för BerÀttelser som lÄter anvÀndare skicka födelsedagsönskningar till sina vÀnner via en berÀttelse dedikerad till dem. Detta Àr det senaste i företagets anstrÀngningar för att hÄlla sakerna frÀscha och intressanta för 500 miljoner Stories-anvÀndare och kommer snart efter att det lanserade en ny funktion som gjorde det möjligt för anvÀndare att dela hÀndelser i Stories.

Facebook födelsedagsberÀttelser

Kallas födelsedagsberÀttelser, den nya funktionen gör det möjligt för mÀnniskor att skicka bilder, videor eller digitala kort till sina vÀnner i Facebook-berÀttelser. För att anvÀnda den hÀr funktionen kan du bara trycka pÄ födelsedagsmeddelandet du fÄr i appen och sedan ladda upp ett foto eller en video (eller anvÀnda ett av Facebooks egna digitala födelsedagskort) till din nya berÀttelse. Speciellt kan du ocksÄ anvÀnda musikklistermÀrket i alternativen för den nya funktionen för att lÀgga till ett ljudspÄr.

”MĂ€nniskor har alltid kommit till Facebook för att fĂ„ kontakt med vĂ€nner och fira viktiga stunder, som födelsedagar. Idag lanserar vi födelsedagsberĂ€ttelser globalt – ett sĂ€tt för vĂ€nner, familj och alla i din gemenskap att lĂ€gga till digitala födelsedagskort, foton eller videor till en berĂ€ttelse som firar din stora dag. Resultatet Ă€r ett födelsedagsmeddelande som Ă€r visuellt, minnesvĂ€rt, interaktivt och roligt – det Ă€r som att fĂ„ ett personligt födelsedagskort frĂ„n alla du bryr dig om, oavsett var de Ă€r i vĂ€rlden ”, sa Facebook i ett blogginlĂ€gg.

Enligt Facebook kommer födelsedagshistorier att börja lanseras globalt frÄn och med idag. Den nya funktionen rullas ut gradvis över hela vÀrlden, sÄ inte alla kommer att fÄ det direkt.