Facebook lurar anvÀndare att ta emot annonser pÄ telefonnummer med tvÄ faktorer

Avatar for Fazeel Ashraf

Facebook har medgett att telefonnummer anvÀndarna tillhandahÄller för 2-faktor autentisering, kommer att fÄ annonser. 2-faktor autentisering Àr en sÀkerhetsÄtgÀrd som anvÀnder en andra förebyggande metod för att skydda anvÀndarnas konton.
TvÄ universitetsprofessorer frÄn USA kunde bevisa att Facebook samlar in information som anvÀndarna inte lÀmnade för att ta emot annonser, faktiskt fick annonser.
Det har varit ganska chockerande, men inte minst förvÄnande att Facebook har lutat sig ner till sÄdana ÄtgÀrder för att pressa varje cent frÄn sin anvÀndarbas.

SÄdan slimig taktik har anvÀnts av Facebook i flera Är. Företaget har skördat anvÀndardetaljer som uttryckligen inte gav ut dem. En av dessa taktiker Àr Facebook-telefonappen som ber om tillstÄnd att fÄ tillgÄng till anvÀndarnas kontaktböcker.

PÄ detta sÀtt har Facebook tillgÄng till vÀnner och familjens nummer, utan att de vet det. Facebook anser att anvÀndare som tillhandahÄller sina telefonnummer för 2-faktor autentisering inte Àr en stor sak.
De riktar sig skamlöst mot dessa telefonnummer och skickar dem annonser. AnvÀndarna fick en kÀnsla av Facebooks skumma taktik för nÄgra mÄnader sedan. AnvÀndare klagade över att de bombades med meddelanden pÄ telefonnumret som de hade angett för 2-faktor-autentisering.
Facebook var snabbt med att upphÀva alla dessa pÄstÄenden genom att sÀga att det var ett fel och inte nÄgot avsiktligt.
Facebooks dĂ„varande sĂ€kerhetschef Alex Stamos svarade i ett blogginlĂ€gg: “Det sista vi vill Ă€r att mĂ€nniskor ska undvika hjĂ€lpsamma sĂ€kerhetsfunktioner eftersom de fruktar att de kommer att fĂ„ orelaterade meddelanden.”
SÄ kanske han glömde den hÀr lilla detalj, eller bara ljög rakt om Silicon Valley-jÀttens aggressiva annonsinriktning. Techcrunch ville bekrÀfta om anvÀndarna fick annonser pÄ deras tvÄvÀgsfaktorautentiseringsnummer, eftersom det verkar för lÄgt, Àven för Facebook.
En talesman svarade tillbaka pĂ„ Techcrunch med detta uttalande: “Vi anvĂ€nder informationen som folk tillhandahĂ„ller för att erbjuda en bĂ€ttre, mer personlig upplevelse pĂ„ Facebook, inklusive annonser.”
Han tillade vidare, ”Vi Ă€r tydliga om hur vi anvĂ€nder informationen vi samlar in, inklusive kontaktinformation som mĂ€nniskor laddar upp eller lĂ€gger till i sina egna konton. Du kan nĂ€r som helst hantera och ta bort kontaktinformationen du har laddat upp. ”

LÀs ocksÄ: Instagram-grundare har lÀmnat företaget pÄ grund av tvister med Facebook

En talesman sa ocksÄ att anvÀndare kunde anvÀnda andra autentiseringsmetoder med tvÄ faktorer. Det finns en annan autentiseringsteknik som inte krÀver anvÀndarnas telefonnummer. AnvÀndare kan fÄ inloggningskoder frÄn en tredjepartsautentiseringsapp.
Det Àr Ànnu inte faststÀllt om denna tredje parts autentisering blir bÀttre. Men det hÀr alternativet lades till först i maj mÄnad.

Facebook har mött mycket motreaktion frÄn konsumenter och amerikanska beslutsfattare, och med rÀtta. Företaget har varit mycket hemlighetsfullt om hur det hanterar anvÀndarnas data. Zuckerburg stÀlldes en riktigt tuff frÄga redan i april men hans företag lyckades undvika allvarliga konsekvenser.

Den hÀr gÄngen kommer allmÀnheten inte att vara sÄ snÀll, sÀrskilt efter att ha hört att Facebook i hemlighet planerar att injicera annonser i Whatsapp ocksÄ. NÀr den dagen kommer blir det verkligen en mörk dag.