Facebook medger AI kan inte göra allt Ànnu och anstÀller 3000 redaktörer

Facebook medger AI kan inte göra allt Ànnu och anstÀller 3000 redaktörer

Facebook har svarat pÄ en rad högprofilerade dödsfall filmade live eller uppladdade till Facebook efterÄt: De kommer att anstÀlla 3000 personer enbart för att kamma igenom videoinnehÄll och ta bort allt som anses vara för störande eller vÄldsamt. HÀr Àr det relevanta citatet frÄn Mark Zuckerberg sjÀlv:

”Under nĂ€sta Ă„r kommer vi att lĂ€gga till 3000 personer i vĂ„rt communityteam runt om i vĂ€rlden – utöver de 4500 vi har idag – för att granska de miljoner rapporter vi fĂ„r varje vecka och förbĂ€ttra processen för att göra det snabbt .

Dessa granskare hjĂ€lper oss ocksĂ„ att bli bĂ€ttre pĂ„ att ta bort saker som vi inte tillĂ„ter pĂ„ Facebook som hatprat och exploatering av barn. Och vi kommer att fortsĂ€tta arbeta med lokala samhĂ€llsgrupper och brottsbekĂ€mpning som Ă€r i bĂ€sta lĂ€ge för att hjĂ€lpa nĂ„gon om de behöver det – antingen för att de ska skada sig sjĂ€lva eller för att de Ă€r i fara frĂ„n nĂ„gon annan. ”

SÄ vad betyder detta drag för Facebooks stora plan? HÀr Àr en lista över takeaways.

LÀs mer om att behÄlla ditt varumÀrkes rykte hÀr

Facebooks erkÀnnande av AI Àr inte upp till det

Kommer du ihĂ„g Facebooks “Trending News” -kontrovers förra Ă„ret? DĂ„ fick de problem med att visa nyhetsblurbs som om de genererades automatiskt, men tyst med hjĂ€lp av mĂ€nskliga redaktörer. Sedan bytte de till en algoritm, sprang flera falska nyheter i Trending och fick problem för det. Facebook kan bara inte vinna. Och som med deras Trending News-problem indikerar Facebooks Ă„tgĂ€rder för att anstĂ€lla 3000 redaktörer att de inser att deras algoritmer bara inte kan hantera alla sina problem.

Men hatar fortfarande att kallas ett “medieföretag”

Facebook vill vara en plattform, inte en utgivare; ett teknikföretag, inte ett medieföretag. Observera att Zuckerberg poĂ€ngterar att inte kalla de nyanstĂ€llda “redaktörer”, bara personer i “community operations team.” Medan Zuck Ă€ntligen medgav att de Ă€r ett medieföretag sĂ„ sent som i december förra Ă„ret, Ă€r dessa nyheter ytterligare ett bevis pĂ„ att de varken kan undkomma titeln eller ansvaret som följer med att vara en nyhetskĂ€lla. NĂ€r allt kommer omkring tror en av tio personer att de Ă€r ett officiellt nyhetsuttag.

De nya hyrorna kan bara vara entreprenörer

Som Slate senior tech författare Will Oremus skrev:

”Jag frĂ„gade Facebook om de nya jobben skulle vara anstĂ€llda eller entreprenörer, om de skulle vara i USA eller utomlands, och vad lönerna och fördelarna kan vara. Företaget svarade att det inte hade nĂ„gra detaljer att lĂ€gga till just nu. ”

En Buzzfeed-reporter twittrade ytterligare information:

Facebook sÀger att de anstÀller 3000 personer för att motverka vÄld. SÀg inte om de Àr entreprenörer. Inget tecken pÄ de öppna rollerna pÄ jobbsidan. pic.twitter.com/CC8s6nTQnn

– Alex Kantrowitz (@Kantrowitz) 3 maj 2017

Med tanke pÄ svÄrigheten och den starka efterfrÄgan pÄ innehÄllsredaktörer skulle Facebook vara klokt att erbjuda goda fördelar och höga löner eftersom de behöver redaktörer med ett skarpt öga för vilket innehÄll som inte ska distribueras till socialmediejÀttens över 1,86 miljarder aktiva anvÀndare .

LÀs mer om att locka talanger till ditt företag pÄ Tech.Co