Facebook och politik: Kavanaugh Hearing

Avatar for Jazib Zaman

Joel Kaplan, vicepresident för Facebooks globala allmÀnna politik, hade en session med rÀttvisa Brett Kavanaghs anhÀngare vid högsta domstols nomineringsförhandling den hÀr veckan.

I San Francisco lyckades Facebook att rehabilitera position efter en serie skandaler. Men företagets högsta ledande befattningshavares nÀrvaro vid hörsel vÀcker en frÄga för företaget som för nÀrvarande arbetar. Genom att avslöja kontroversiellt uttalande ytterligare, vittnar det av Christine Blasey Ford att en 17-Ärig Kavanaugh sexuellt överföll henne. NyhetslÀckan fördes genom ett nÀtverk av anstÀllda. Men Kavanaugh förnekade alla pÄstÄenden som kallade dem grundlösa.
Företagets stÄndpunkt i denna frÄga var neutral som de nÀmnde:
“Han var dĂ€r i personlig egenskap”
Kaplan var Kavanaughs kollega nÀr de tjÀnade den tidigare presidenten George W. Bush tillsammans. Mot bakgrund av den varaktigheten lyckades Kaplan ge Kavanaugh nÀring. Detta stöd uppmÀrksammade journalister och framför allt kvinnosamhÀllet. PÄ Facebook Àr den sociala gemenskapens andel kvinnor ganska högre. PÄ torsdagen tog kvinnans enhet stÀllning och kallade till en utfrÄgning för att dela sina personliga sexuella övergreppsupplevelser pÄ C-Span-plattformen.
Som tidigare nÀmnts arbetade Kaplan, tidigare anstÀlld hos George W. Bush i det vita huset och utförde Bushs presidentkampanj 2000. Han gick med pÄ Facebook 2011 och tog hand om Facebook-aktiviteter pÄ Washington DC-kontoret i USA.
Kaplans fru, Laura Cox Kaplan, har upprÀtthÄllit Kavanaughs hÄllning och berÀttar för CNN:
”Det verkar som om vem som helst kan inleda ett pĂ„stĂ„ende utan bekrĂ€ftelse eller bevis och riva ner en persons karriĂ€r och deras liv och deras familjemedlemmars liv. Detta Ă€r fel.”
New York Times reporter betonade specifikt Kaplans nÀrvaro i den stödjande publiken bakom Kavanaugh.
För allmÀnheten var perspektivet pÄ Kaplan-stöd för Kavanaugh den tidigare antydningen. Men fortfarande tog mediereporter Facebook-vd Mark Zuckerberg i kommentarsektionen. Det neutrala svaret frÄn företaget styr rapporteringsfrÄgorna.
Även om det Ă€r en kritisk situation för Facebook som en global enhet. De mĂ„ste hantera de frĂ„gor och svar som kommer frĂ„n hela vĂ€rlden, sĂ€rskilt inom Washington DC Mark Zuckerberg, har redan gjort flera besök och svar i kongressens utfrĂ„gningar till Capitol. Utan tvekan var det en hĂ„rd period för företaget, men den senaste utgĂ„van bör besvaras pĂ„ ett positivt sĂ€tt för att undvika professionella tillvĂ€xtbarriĂ€rer.
HÄll ögonen öppna för fler uppdateringar. Vad tycker ni? LÄt oss veta i kommentarfÀltet nedan!